Richard Branson koopt Exile on Main Street

De turbulente periode uit de carrière van de Rolling Stones wordt verfilmd.

De Rolling Stones en multimiljardair Richard Branson (eigenaar van het Virgin-concern) gaan weer samenwerken. In de jaren '90 gaf Branson nog drie albums van de Stones uit via Virgin Records, en nu heeft zijn productiebedrijf Virgin Produced de rechten op Robert Greenfield's boek Exile on Main Street: A Season in Hell with the Rolling Stones gekocht. In tegenstelling tot eerdere blikken op deze periode in de carrière van de Stones, zal dit geen documentaire worden.

Net als het boek zal de verfilming zich concentreren op de professionele en persoonlijke relatie tussen Mick Jagger en Keith Richards tijdens de opnames van hun klassieke album Exile on Main Street in de zomer van 1971 in het zuiden van Frankrijk.

Het project wordt door Virgin Produced in samenwerking met City Entertainment en KippSter Entertainment geproduceerd. De broers Brandon en Phil Murphy zijn aan het werk gezet om een scenario voor de film te schrijven. De twee hebben al eerder een biopic geschreven, namelijk het scenario van een verder onbeschreven Steve McQueen project voor Sony en producent Jerry Weintaub.

Als algemeen producent is Jason Felts aangesteld. Rene Rigal zal Virgin Produced vertegenwoordigen, Joshua Maurer City Entertainment en David Stern houdt voor KippSter Entertainment de zaken in de gaten.

Overigens is dit niet de enige Rolling Stones-film die in het verschiet ligt. Brett Morgan is op dit moment namelijk bezig met een documentaire over de rockband, die later dit jaar haar vijftigste verjaardag viert. De documentaire, die door Eagle Rock Entertainment gedistribueerd wordt, moet in september uitkomen.



NieuwsFilm

meest populair