Lady Gaga is chronisch ziek, maar wat heeft zij eigenlijk?

Lady Gaga is chronisch ziek, maar wat heeft zij eigenlijk?

Lady Gaga deelt haar strijd tegen fibromyalgie, gekenmerkt door pijn en vermoeidheid, in documentaire.

Lady Gaga lijdt aan een chronische ziekte, maar hield dat jaren geheim. Ze heeft in het verleden optredens moeten annuleren door "zware, lichamelijke pijn".

De zangeres en muzikante is ongeneeslijk ziek. In haar Netflix-documentaire Gaga: Five Foot Two vertelde zij dat zij lijdt aan fibromyalgie. Die ziekte zorgt bij haar voor vermoeidheid, pijn door het hele lichaam, een duf brein en vergeetachtigheid. Ze vertelde wat er in haar omging: "Paranoia, angst, lichamelijke pijn, paniek."

Duidelijk zijn
Lastig dus, maar helemaal als de hele wereld naar je kijkt. Lady Gaga besloot het daarom bespreekbaar te maken in een film. Ze vertelde dat zij jaren "haar ziekte najoeg" want specialisten konden niet vinden wat zij had.

Lady Gaga kan niet vol aan het werk zonder een strikt schema te hanteren. Zo heeft zij een behandelprocedure bij meerdere specialisten. Daarnaast kan de pijn verergeren als zij stress heeft. In haar geval komt zij bijna niet in diepe slaap. Ze zei: "Maar door mijn fans stijgt de adrenaline en kan ik doen wat ik doe."

De stress blijft
Erg lastig dus, zeker omdat haar nieuwe film Joker: Folie a deux niet goed ontvangen is - en zij ziel en zaligheid in haar personage had gestopt. De trailer van haar docu is te zien in de YouTube-video van Netflix.



NieuwsFilm

meest populair