Onverwachts record voor 'Joker: Folie à Deux': waarom Warner Bros. niet juicht

Onverwachts record voor 'Joker: Folie à Deux': waarom Warner Bros. niet juicht

Hier zullen de studiobazen en regisseur Todd Phillips niet erg mee blij zijn...

Eerder vandaag kwam er op FilmTotaal nog een artikel langs over Terrifier 3. Het derde deel wordt sterk onthaald en doet het mede hierdoor sterk aan de box-office. Hetzelfde kan niet gezegd worden over Joker: Folie à Deux.

Ondanks het feit dat de originele Joker-film een grote hit was doet de sequel Folie à Deux het op alle fronten heel wat minder. Zo scoort deze teleurstellende cijfers op Rotten Tomatoes, zorgde het einde voor gefronste wenkbrauwen en is er toch behoorlijk veel mis aan de blockbuster.

Meer
Helaas lijkt het erop dat regisseur Todd Phillips nu een nieuwe klap krijgt te verduren. Waar het origineel wekenlang sterk bleef presteren aan de box-office, wordt Folie à Deux in slechts zijn tweede week links en rechts ingehaald door films die beter presteren.

Sterker nog, het Joker-vervolg heeft maar 6,6 miljoen dollar opgehaald in meer dan 4100 bioscoopzalen. Dit betekent dat Folie à Deux maar liefst 82% heeft ingeleverd. Dit is het nieuwe record, dat voorheen nog stond op The Marvels, dat 78% minder goed scoorde tijdens de tweede week.

Rampzalig
Naar verluidt gaat Warner Bros. ongeveer 150 miljoen dollar verliezen met Folie à Deux. Het origineel won maar liefst 2 Oscars, maar gezien alle negatieve kritiek en teleurstellende cijfers lijkt de sequel eerder een serieuze kanshebber voor de Razzies te zijn...




Lees ook
Dit is alles wat er misging bij 'Joker: Folie à Deux'
Gebaseerd op een droom en geen testscreenings zorgen voor enorm teleurstellende resultaten.... Lees verder

NieuwsFilm

meest populair