Dit is alles wat er mis ging bij 'Joker: Folie à Deux'

Dit is alles wat er mis ging bij 'Joker: Folie à Deux'

Gebaseerd op een droom en geen testscreenings zorgen voor enorm teleurstellende resultaten.

We hebben 5 jaar lang moeten wachten op het Joker-vervolg, genaamd Joker: Folie à Deux. Hier werd gigantisch naar uitgekeken, maar de film flopt op zowat alle fronten. De vraag is, hoe heeft dit kunnen gebeuren?

Joker was in 2019 een grote hit. De film ging over de magische grens van 1 miljard dollar heen en won zelfs twee Oscars, waarvoor eentje naar Joaquin Phoenix ging. Niet zo heel gek dus, dat Warner Bros. interesse had in meer.

Aparte techniek
De verhalen die sinds de release van de blockbuster volgen zijn wel opmerkelijk te noemen. In het verleden liet Phoenix al weten dat een vervolg onnodig zou zijn. Ook regisseur Todd Phillips vond het wel mooi geweest. Toch keerden beide mannen terug.

Misschien deden ze dit wel voor het ongelofelijke salarisstrookje dat het duo kreeg aangeboden. Phoenix kwam echter zelf met het idee voor Folie à Deux, nadat hij hierover gedroomd zou hebben. Eerst werd er gedacht aan een Broadway-show, maar toen besloten ze er toch een musical van te maken.

Geen testscreenings
Wat ook uitermate apart is is dat Phillips besloot geen enkele testscreening te houden. De reden hiervoor? De filmmaker vreesde dat testscreenings ervoor zouden kunnen zorgen dat spoilers op het internet zouden belanden. Hij wilde koste wat het kost alle details van de sequel zo lang mogelijk geheim houden.


Normaal gesproken krijgt elke grote blockbuster meerdere testscreenings, om er zo achter te komen wat wel en niet werkt. Blijkbaar was niemand van het Warner Bros. team betrokken bij Folie à Deux, waardoor Phillips zijn gang kon gaan zonder enige feedback of commentaar.

Resultaat
De dramatische Rotten Tomatoes-cijfers en rampzalige box-office resultaten geven duidelijk aan dat dit niet zo uitpakt als gehoopt. Naar verluidt zou de studio maar liefst 150 miljoen dollar kunnen verliezen aan de film, dat terwijl ze al een schuld hebben van 40 miljard dollar...




NieuwsFilm

meest populair