Gaat de nieuwe 'Joker'-film opeens floppen na negatieve ontvangst

Gaat de nieuwe 'Joker'-film opeens floppen na negatieve ontvangst

De cijfers vallen op alle fronten tegen, waardoor ook de box-office resultaten dalen.

Eerder vandaag kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Joker: Folie à Deux. De Rotten Tomatoes cijfers van de blockbuster vallen namelijk gigantisch tegen. Nu lijkt het erop dat de film misschien ook wel aan de box-office gaat falen.

Drie weken geleden was de verwachting nog dat Folie à Deux tijdens zijn openingsweekend 70 miljoen dollar zou ophalen. Dit is maar liefst 26 miljoen dollar minder dan het origineel. Nu wordt weer gemeld dat het realistischer is dat het vervolg tussen de 50 à 60 miljoen dollar komt te hangen.

Flop?
Het origineel kostte maar 55 miljoen dollar om te maken, maar bracht wereldwijd maar liefst meer dan 1 miljard dollar op. Dit was ongekend voor een R-rated stripboek gerelateerde blockbuster. Helaas zullen de cijfers voor Folie à Deux er anders uit komen te zien.

Het vervolg heeft namelijk een prijskaartje van maar liefst 200 miljoen dollar, maar lijkt veel minder op te gaan halen. Het grootste punt van kritiek is dat het Joker-vervolg beter had kunnen doorbouwen op de stijl van het origineel dan te gaan voor een musical.

Apart
Warner Bros., de studio achter Folie a Deux, heeft de marketingcampagne ook zo in elkaar gezet dat je nauwelijks doorhebt dat het om een musical gaat. De nodige bioscoopgangers zijn dan ook teleurgesteld in de film en dat hierin bijna alles gezongen wordt.



Regisseur Todd Phillips zelf bedankte de studio al eerder voor de vrijheid die ze hem gunden voor dit vervolg: "Ik wil Warner Bros. bedanken voor deze gedurfde keuze. Het is niet het vervolg dat je zou verwachten, maar dit is wat ik wilde maken".

Lees ook
Deze 8 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop
Met deze week o.a. 'Joker: Folie à Deux' en films van eigen bodem.... Lees verder

NieuwsFilm

meest populair