Een werkelijk dramatische Rotten Tomatoes-score voor 'Joker: Folie à Deux'

Een werkelijk dramatische Rotten Tomatoes-score voor 'Joker: Folie à Deux'

De hoop was dat het beter zou worden, maar het wordt juist alsmaar minder...

Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Joker: Folie à Deux. Fans van het eerste deel zijn duidelijk niet tevreden met het vervolg. Dat valt ook te zien aan de zeer teleurstellende Rotten Tomatoes-cijfers, die alsmaar verder zakken.

Regisseur Todd Phillips en hoofdrolspeler Joaquin Phoenix wisten in 2019 hoge ogen te gooien met Joker. De film werd een groot succes, werd een box-office hit en Phoenix werd zelfs bekroond met een Oscar.

Herhaling
Het duo hoopte dit succes te kunnen herhalen met Folie à Deux, waarin de grote nieuwkommer Lady Gaga is. Heel erg vreemd is het niet dat Phillips voor haar ging: het vervolg steekt namelijk heel anders in elkaar dan het origineel, aangezien het deze keer gaat om een musical.

Helaas pakt dit heel wat minder uit dan gehoopt en gedacht. Op Rotten Tomatoes scoort de blockbuster rampzalige cijfers. De Tomatometer, het punt dat gegeven wordt door de filmcritici, blijft alsmaar verder zakken en staat op dit moment op 39%.

Nog minder
Nu is ook de popcornmeter bekend. Het gaat hier om het cijfer van 'de gewone bioscoopgangers', dat na meer dan 500 reviews op 37% staat.



Het voornaamste punt van kritiek is dat de meeste mensen niet begrijpen waarom er een musical van is gemaakt en dat dit het verhaal in zijn algemeen geen goed doet. Meer daarover lees je hier.

NieuwsFilm

meest populair