'Joker: Folie à Deux': zware teleurstelling na geweldige eerste film

'Joker: Folie à Deux': zware teleurstelling na geweldige eerste film

De fans van het origineel lijken teleurgesteld te zijn in het muzikale vervolg.

Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Joker: Folie à Deux, en of je na de aftiteling moet blijven zitten voor een extra bonusscène. De vraag is of heel veel mensen überhaupt naar de bioscoop zullen gaan, want de blockbuster is vooralsnog geen groot succes.

Regisseur Todd Phillips en hoofdrolspeler Joaquin Phoenix wisten hoge ogen te gooien met het origineel. Dit was niet alleen aan de box-office een enorme kraker, filmcritici en 'gewone bioscoopgangers' vonden deze uitstekend. Phoenix won dan ook een Oscar voor zijn glansrol.

Vervolg
Niet zo heel gek dus, dat studio Warner Bros. wel interesse had in een vervolg. Hiervoor wisten ze ook Lady Gaga te strikken. Dit keer gaat het echter om een musical. Dit valt lang niet bij iedereen in de smaak, wat te zien is aan de recensies en reacties.

Het vervolg scoort namelijk beduidend minder dan het origineel. Op IMDb scoort Folie à Deux momenteel een teleurstellende 5,6 (tegenover de 8,4 van Joker. Ook op Rotten Tomatoes hebben bioscoopgangers niet alleen maar positieve dingen over de film te melden.

Kritiek
Zo zijn er recensies te vinden als: "Ik wilde een Joker-film, geen musical" of "Als je een echte fan bent van het origineel, kijk deze dan niet" en zelfs "Dit is gewoon een teleurstelling". Hoewel er ook positieve reacties te vinden zijn, is het wel duidelijk te merken dat de meeste mensen teleurgesteld zijn.



NieuwsFilm

meest populair