'Joker'-vervolg is een flop, maar Joaquin Phoenix en Lady Gaga krijgen alsnog enorm veel betaald

'Joker'-vervolg is een flop, maar Joaquin Phoenix en Lady Gaga krijgen alsnog enorm veel betaald

Ook regisseur Todd Phillips mag niet klagen met zijn mega salarisstrookje.

Er gaat bijna geen enkele dag voorbij zonder dat er weer teleurstellend nieuws voorbij komt over Joker: Folie à Deux. De blockbuster is heel wat minder succesvol dan het origineel, maar dat betekent niet dat de grote namen niet behoorlijk werden betaald voor de sequel.

In 2019 wisten regisseur Todd Phillips en hoofdrolspeler Joaquin Phoenix hoge ogen te gooien met Joker. De film was een gigantische box-office kraker, werd sterk onthaald door zowel de filmcritici als de 'gewone bioscoopgangers' en Phoenix won zelfs een Oscar voor zijn glansrol.

Minder
Vijf jaar hebben we moeten wachten op het vervolg, maar helaas pakt dit heel wat minder uit dan gehoopt en gedacht. Studio Warner Bros. zal spijt hebben van Folie à Deux, terwijl fans van het origineel boos en teleurgesteld achterblijven.

Phillips, Phoenix en nieuwkomer Lady Gaga hadden natuurlijk ook gehoopt op meer, maar zij kregen wel alle drie vele miljoenen betaald voor de blockbuster. Hoewel de film flopt, hadden alle drie de sterren lucratieve contracten getekend.

Kassa
Phillips en Phoenix kregen beiden maar liefst 20 miljoen dollar. Lady Gaga moest het met minder doen en kreeg 'slechts' 12 miljoen dollar. De film mag dan wel met de grond gelijk gemaakt worden, het trio achter de film werd er wel behoorlijk wat rijker van.




NieuwsFilm

meest populair