Film over Wim Hof 'The Iceman' gecanceld naar choquerende beschuldigingen

Film over Wim Hof 'The Iceman' gecanceld naar choquerende beschuldigingen

Topacteur Joseph Fiennes van 'Shakespeare in Love' zal op zoek moeten gaan naar andere projecten.

Wim Hof, beter bekend onder de naam 'The Iceman', zou normaal gesproken zijn eigen film krijgen. Niemand minder dan Joseph Fiennes zou in de huid kruipen van de in Sittard geboren bekendheid, maar dit lijkt er uiteindelijk toch niet van te gaan komen na diverse choquerende beschuldigingen.

Hof werd wereldberoemd dankzij de door hem ontwikkelde methode waardoor naar zijn zeggen mensen hun zenuwstelsel en immuunsysteem zouden kunnen beïnvloeden. Hierdoor zouden ze beter bestand kunnen zijn tegen de kou.

Beroemd
Dit wordt de Wim Hof-methode genoemd. Zelf heeft 'The Iceman' diverse koude-records op zijn naam staan. De Britse productiemaatschappij Genesius Pictures wilde een film over hem maken, maar hier wordt nu toch een streep doorgezet.

Afgelopen weekend verscheen er namelijk een artikel in de Volkskrant over de wereldberoemde gezondheidsgoeroe. Hierin wordt aan de hand van interviews en gerechtelijke uitspraken geschetst hoe Hof zijn ex-vriendin en haar kinderen meer dan 13 jaar zou hebben mishandeld.

Choquerend
De ex-partner van Hof zegt dat ze onder meer mishandeld werd toen ze zwanger was van hun kind. Ook zou Hof haar hebben geprobeerd te wurgen en seksueel hebben misbruikt. De ex-partner zegt dat hun zoon een posttraumatische stressstoornis (PTSS) heeft overgehouden aan zijn jeugd.



Als gevolg hiervan heeft Genesius Pictures besloten de film te annuleren. Volgens de studio stond de film nog in de kinderschoenen en was er nog geen materiaal geschoten.

NieuwsFilm

meest populair