Harrison Ford heeft nog steeds spijt van een van de beste films van zijn carrière: "Ik deed het expres slecht"

Harrison Ford heeft nog steeds spijt van een van de beste films van zijn carrière: "Ik deed het expres slecht"

De acteur keerde terug voor 'Blade Runner 2049', maar kon niet eens echt genieten van het origineel.

Gisteren kwam er nog een artikel langs over Harrison Ford, die liet weten waarom hij op 82-jarige leeftijd nog besloot om het MCU te komen versterken. De acteur heeft ons al heel veel moois geleverd, maar van een van zijn beste films heeft hij zelf spijt.

Ford heeft natuurlijk heel wat iconische personages gespeeld. Zo was hij decennialang te zien als Indiana Jones en speelde hij natuurlijk Han Solo in Stars Wars in zowel de originele als de nieuwe trilogie. Een andere topfilm van de acteur is zonder enige twijfel Blade Runner uit 1982.

Verhaal
In deze blockbuster, die vandaag de dag wordt beschouwd als een cultklassieker en een meesterwerk in het sciencefictiongenre, is Ford te zien als Rick Deckard. Hij is een 'Blade Runner': een politieagent die wordt ingezet om 'Replicants' (androïden) uit te schakelen.

Deckard wil al een tijdje stoppen, maar moet zijn baantje toch weer even oppakken wanneer vijf Replicants de controle over een ruimteschip krijgen en terugkeren naar Aarde. Het is aan Deckard om hen op te sporen en uit te schakelen.

Dubbel
Ondanks het feit dat de film nu nog steeds behoorlijk geliefd is, verliep de productie allesbehalve soepel. Ford heeft hier nooit een geheim van gemaakt en heeft vaak verteld dat hij moeite had met zijn ervaring op de set, vooral met regisseur Ridley Scott.


Zo hadden de twee vaak verschillende ideeën over het verhaal en de personages. Vooral de sfeer op de set beviel Ford niet. Hij beschreef het later als een kille en onpersoonlijke ervaring. De constante regen en donkere, sombere setting van de film maakten het voor hem eveneens een zware klus.

Verwarrend
Daar bleef het niet bij. Ford had twijfels bij het script en vond dit te verwarrend en onsamenhangend. Zo speelt hij Deckard als mens, maar Scott hint in de film voortdurend naar het tegenovergestelde. Dit verschil in visie zorgde voor veel frustratie bij de acteur.


Voornamelijk de voice-over die hij moest inspreken vond hij vreselijk. Toen de acteur hierover gevraagd werd was hij kort maar krachtig: "Dit verliep moeizaam. Ik vond het onnodig, dus deed het expres slecht". De acteur hoopte dat het zo niet gebruikt zou worden, maar dat was dus wel het geval.

Ook interessant
Adrien Brody heeft nog steeds spijt van een van de beste films van zijn carrière: "Een klap in het gezicht"
Adrien Brody is in de ogen van menig filmfanaat een van de meest getalenteerde acteurs van zijn generatie. Hij wist dan ook al vaker hoge ogen te gooien in diverse films, maar...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair