Adrien Brody heeft nog steeds spijt van een van de beste films van zijn carrière: "Een klap in het gezicht"

Adrien Brody heeft nog steeds spijt van een van de beste films van zijn carrière: "Een klap in het gezicht"

De met een Oscar bekroonde acteur kwam er op een vervelende manier achter dat hij veel minder in de film voorkwam dan gedacht.

Adrien Brody is in de ogen van menig filmfanaat een van de meest getalenteerde acteurs van zijn generatie. Hij wist dan ook al vaker hoge ogen te gooien in diverse films, maar van een van zijn bekendste werken heeft hij toch enigszins spijt.

Het gaat hier om de oorlogsfilm The Thin Red Line. Deze werd in 1998 gemaakt door Terrence Malick en vertelt het verhaal van een groep Amerikaanse soldaten tijdens de Slag om Guadalcanal in de Tweede Wereldoorlog.

Cast
De film richt zich op de angsten, twijfels en heldendaden van de soldaten. Malick wist, zoals altijd, weer een prachtige cast te strikken. Zo zijn de hoofdrollen weggelegd voor o.a. Sean Penn, Woody Harrelson en George Clooney om er maar een paar te noemen.

Brody hoort hier ook bij, maar toch is hij niet helemaal tevreden. Wat blijkt, de acteur had veel meer belangrijke scènes opgenomen en verwachtte ook dat zijn personage een centrale plaats zou innemen. Toen de film werd gemonteerd, koos Malick er echter voor om de focus te verleggen naar andere personages.

Spijt
Aangezien andere verhaallijnen meer aandacht kregen werd Brody's rol drastisch ingekort. Vooral de acteur zelf vond dit jammer. Ook de manier waarop hij hierachter kwam, sprak hem totaal niet aan.


Toen Brody de wereldpremière bijwoonde merkte hij op dat zijn rol enorm was ingekort. Uiteindelijk is zijn personage, Corporal Fife, bijna niet in de film te zien, dat terwijl deze in het boek waar de blockbuster op is gebaseerd het belangrijkste personage is.

Zonde
Brody, eveneens bekend van The Pianist en Peaky Blinders, sprak dan ook openlijk van de teleurstelling die hij hierna voelde. Vanwege het feit dat de film tijdens de montagefase drastisch werd herzien, zijn de nodige scènes van de acteur verloren gegaan.



The Thin Red Line werd alsnog een groot succes. De film kreeg lovende kritieken en werd genomineerd voor zeven Oscars, waaronder Beste Film en Beste Regisseur. Toch toont dit aan hoe onvoorspelbaar de filmindustrie kan zijn, zelfs voor ervaren acteurs.

Ook interessant
Matt Damon heeft nog steeds spijt van een van de beste films van zijn carrière: "Ik kan het niet geloven"
Het komt wel vaker voor, dat een acteur een rol speelt maar hier achteraf spijt van heeft. Matt Damon liet zich ook al eerder negatief uit over...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair