Geweldige beelden 'Alien: Romulus' laten zien hoe de praktische effecten werden gemaakt

Geweldige beelden 'Alien: Romulus' laten zien hoe de praktische effecten werden gemaakt

De makers van Alien: Romulus hebben de nadruk gelegd op échte sets en monstereffecten.

Alien: Romulus draait over een kleine week in de bioscopen. En met nog maar een paar dagen te gaan, zal de nieuwe featurette over de praktische effecten van de film je alleen maar meer doen watertanden om de film te zien.

YouTube-kanaal FilMonger deelde deze week een 12 minuten durende video die het publiek meeneemt in het maken van de veelal praktische effecten.

Met liefde gemaakt
En daarmee worden niet alleen praktische versies van de verschillende monsters bedoeld, maar ook de zeer gedetailleerde sets die werden gebouwd voor de film.

Actrice Cailee Spaeny zegt het volgende over deze aanpak: "Deze sets helpen ontzettend bij het acteren, want je reageert op wat je voor je ziet. Ze zijn geweldig en enorm en ze doen het halve werk voor je."

Horror-expert
Naast Spaeny zijn er in Alien: Romulus ook rollen weggelegd voor David Jonsson, Archie Renaux, Isabela Merced, Spike Fearn en Aileen Wu.

Fede Alvarez (Evil Dead, Don't Breathe) verfilmt een script dat hij schreef met Rodo Sayagues.

Volgende week
Producenten van de film zijn Ridley Scott (regisseur van de eerste Alien, Prometheus en Alien: Covenant), Michael Pruss en Walter Hill.


Alien: Romulus draait vanaf 15 augustus in de Nederlandse bioscopen.
Ook interessant
Nieuwe 'Alien'-film 'Alien: Romulus' gaat de beste start van de complete filmreeks maken
Alien: Romulus, maakt een goede kans om het record te kunnen vestigen voor het beste openingsweekend van alle films van... [Lees verder]

NieuwsFilm