Fans hebben hun twijfels bij Marvel-terugkeer Robert Downey Jr. als Doctor Doom

Fans hebben hun twijfels bij Marvel-terugkeer Robert Downey Jr. als Doctor Doom

Uit een onderzoekje van Comicbookmovie blijkt dat de aankondiging niet één van de populairste van Marvel is onder de fans

Afgelopen zaterdag werd onthuld dat Robert Downey Jr, die de franchise altijd leidde als Tony Stark van Iron Man, terugkeert naar de MCU als Doctor Doom.

De acteur zal de schurk belichamen in de aankomende vijfde en zesde Avengers-films, Avengers: Doomsday (voorheen The Kang Dynasty) en Avengers: Secret Wars.

Die klootzak
Avengers-co-ster Jeremy Renner reageerde verrast op het nieuws dat ook voor hem bekend werd gemaakt op de SDCC. "Die klootzak heeft niks tegen mij gezegd en we zijn goede vrienden!" aldus Renner.

De Hawkeye-acteur vertelde in een interview met US Weekly dat hij "geen idee" had dat Downey Jr. was gevraagd om Victor von Doom te spelen.

Gemengde reacties
Naast Renner reageerden de meeste fans ook erg verrast, maar er waren ook wat gemengde reacties op het nieuws.



Comicbookmovie.com besloot de mening van hun lezers en tevens superheldenfans te peilen met een poll.

Wachten
Uit deze poll bleek dat met 4541 stemmen. 50 procent van de CBM-lezers "bereid is om te wachten en te zien hoe het wordt aangepakt", terwijl 31 procent het "haat" en 19 procent het "geweldig" vindt.

CBM trok op basis van de resultaten de conclusie dat "Hoewel de helft wacht totdat er meer details bekend zijn, kunnen we stellen dat dit niet één van de populairste aankondigingen van Marvel was."

In de bioscoop
Avengers: Doomsday verschijnt in mei 2026 in de bioscoop.

NieuwsFilm