Robert Downey Jr. is mogelijk toch Tony Stark in 'Avengers: Doomsday'

Robert Downey Jr. is mogelijk toch Tony Stark in 'Avengers: Doomsday'

De acteur werd afgelopen weekend aangekondigd als de slechterik Doctor Doom.

Het was het grote nieuws van het weekend: na jaren afwezigheid keert Robert Downey Jr. geheel onverwachts terug naar het Marvel Cinematic Universe.

Het nieuws was vooral schokkend omdat Downey Jr. terugkeert in een volledig andere rol dan gedacht. De acteur gaat namelijk niet Tony Stark spelen, maar de slechterik Doctor Doom.

Toch Tony
De reacties hierop variëren van laaiend enthousiasme tot onbegrip, zoals bij Gwyneth Paltrow. Veel fans begrijpen niet dat Marvel één van de bekendste gezichten van het MCU een volledig nieuw personage laat spelen.

Maar het zou kunnen dat Doctor Doom helemaal geen nieuw personage is. In de stripboeken is het namelijk vaker voorgekomen dat Victor Von Doom en Tony Stark van rol én van masker zijn gewisseld.

Avengers: Doomsday
De mogelijkheid bestaat dat Doctor Doom in Avengers: Doomsday dus eigenlijk een Tony Stark-variant is. Dit zou ook goed passen bij het multiversumconcept waarop Marvel momenteel volop inzet.



Wellicht komen we snel meer te weten. Avengers: Doomsday wordt geregisseerd door de Russo broers en staat gepland voor een bioscooprelease in mei 2026.

NieuwsFilm

meest populair