Orkaan Steven Spielberg maakte productie 'Twister' nog stormachtiger dan de film zelf

Orkaan Steven Spielberg maakte productie 'Twister' nog stormachtiger dan de film zelf

De stuntcoördinator van het origineel doet een boekje open achter de schermen...

Nu Twisters records breekt in de bioscoop, is het tijd om weer eens terug te kijken op diens voorganger Twister waarmee "onze eigen" Jan de Bont in 1996 een dikke tweede hit scoorde na Speed (1994).

In Twister komen verschillende soorten wervelwinden aan bod, maar de grootste storm, althans, volgens stuntcoördinator Mic Rodgers, vond juist plaats als de camera's niet draaiden, maar helemaal uitstonden.

Bekend om zijn moeilijke gedrag
Er waren meerdere uitbarstingen van de regisseur en het kookpunt werd bereikt tijdens het filmen van een scène in een greppel. De Bont duwde lomp een camera-assistent opzij die in de greppel viel en gewond raakte.

Nadat de Nederlander weigerde om zich te verontschuldigen, stormde de voltallige cameracrew van de set, gevolgd door het audio- en kledingteam. De volgende dag arriveerde er een privéjet en moest De Bont naar het vliegveld komen.

Niet eens volledig uitgestapt
Uit het vliegtuig kwam producent Steven Spielberg die volgens Rodgers niet eens de grond raakte, maar vanaf de oprittrap een kwartier lang tegen De Bont heeft staan schreeuwen met een belerend vingertje.


Daarna is het vliegtuig meteen weer vertrokken. Bekijk hierboven de betreffende greppelscène terug die uiteindelijk wel spectaculair was.

NieuwsFilm

meest populair