Aanslag op Donald Trump wordt vergeleken met film uit 1992

Aanslag op Donald Trump wordt vergeleken met film uit 1992

Ster van de film Tim Robbins reageert woedend op sociale media: "dit was echt."

De recente aanslag op het leven van Donald Trump heeft veel teweeggebracht op sociale media. De aanslag wordt door sommigen zelfs vergeleken met een film van 32 jaar geleden.

De film Bob Roberts, die verscheen in 1992, is een mockumentary over een Amerikaanse kandidaat voor de Senaat die een moordaanslag op zijn leven ensceneert om zo meer kiezers achter zich te krijgen.

Tim Robbins
Acteur Tim Robbins, die niet alleen de hoofdrol in Bob Roberts speelde maar de film zelf ook schreef en regisseerde, heeft nu woedend gereageerd op de vergelijkingen. "Laten we duidelijk zijn. [Dit] was echt," zo schrijft hij op X.

"Degenen die [dat] ontkennen zijn echt gestoord," zo gaat hij verder. "Gisteren is er een mens neergeschoten. Een ander gedood. Het zijn misschien geen mensen waar je het politiek mee eens bent, maar schaam je."

De film
Bob Roberts was het regiedebuut van Robbins en had ook belangrijke rollen voor Alan Rickman en Giancarlo Esposito. Tevens was het de eerste film waar Jack Black in meespeelde.


Ook interessant
Donald Trump beschoten: deze 4 films gaan over een moordaanslag op een Amerikaans president
Afgelopen weekend werd de wereld opgeschrikt nadat voormalig Amerikaans president Donald Trump werd beschoten tijdens een bijeenkomst. De dader was er duidelijk op uit om de bekritiseerde presidentskandidaat te vermoorden. In films komen... [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair