Zweedse topkomedie 'Together 99' nu te zien in het filmhuis

Zweedse topkomedie 'Together 99' nu te zien in het filmhuis

Een groep heel verschillende individuen die in 1975 in een commune woonden genaamd 'Together. Nu is het 1999 en is het collectief het kleinste ter wereld geworden.

Voor de fans van absurdistische, Zweedse humor verschijnt er deze week een nieuwe titel in de Nederlandse filmhuizen waar je niet omheen kunt: Together 99.

Regisseur Lukas Moodysson wist een groot deel van de cast van de originele Together uit 2000 opnieuw te strikken voor dit (losse) vervolg.

Plot
De leden van de Tillsammans-commune komen na vierentwintig jaar opnieuw bij elkaar om de balans op te maken. Het is inmiddels 1999 en Klasse en Göran zijn de enige twee overgebleven leden van de groep.

Om hun lusteloosheid wat te temperen, nodigt Klasse voor Görans verjaardagsfeest stiekem voormalige leden van de commune uit. Terwijl de vrienden van vroeger op een veelbewogen avond bijpraten, komen zowel oude littekens als nieuwe hoopvolle verhalen aan het licht.

Tijdmachine
In de trailer zien we dat Together 99 een film is vol heerlijke knipogen naar zowel de eerste film als de tijdgeest van de (Zweedse) jaren negentig.


Together 99 is vanaf 30 mei te zien in de Nederlandse filmhuizen.

NieuwsFilm