George Clooney accepteerde slechts 3 dollar voor een film met Robert Downey Jr.

George Clooney accepteerde slechts 3 dollar voor een film met Robert Downey Jr.

Voor de film "Good Night, and Good Luck" ontving George Clooney slechts 3 Amerikaanse dollar, hoewel het een succesvolle en genomineerde film was.

George Clooney is een van de best betaalde acteurs in Hollywood. Het geld vliegt zijn kant uit met zo'n 20 miljoen per film. Zijn vermogen staat in 2023 op een ontzagwekkende 500 miljoen Amerikaanse dollar.

Toch kreeg hij voor de film Good Night, and Good Luck slechts 3 Amerikaanse dollar uitbetaald. Aan dat drama uit 2005 werkte hij onder meer samen met sterren als Robert Downey Jr., David Strathaim en Jeff Daniels.

Project vol passie
Destijds was dit historische verhaal over de heksenjacht op het communisme pas de tweede film die George wilde regisseren. Er was maar een klein budget van 7 miljoen Amerikaanse dollar beschikbaar. Deze verfilming van Amerika in de jaren 50 was echter een passioneel project voor George.

Zijn eigen vader werkte namelijk vroeger als journalist en presentator. Om meer budget vrij te maken, besloot George zijn al bescheiden salaris van 120.000 dollar terug te stoppen in de film. Hij vroeg uiteindelijk slechts 1 dollar voor het scenario, het regisseren en het acteren. Dat maakte samen 3 dollar.

Goed ontvangen film
Dat was een goede zet. De film bracht bijna 55 miljoen op en kreeg meerdere Oscar-nominaties. Meer staat hier in het artikel van Indiewire. De trailer staat in de onderstaande YouTube-video van Rotten Tomatoes Classic Trailers.



NieuwsFilm

meest populair