Eerste recensies 'Expend4bles': dramatisch slecht of keihard vermaak?

Eerste recensies 'Expend4bles': dramatisch slecht of keihard vermaak?

De vierde film in de Expendables-filmreeks kan niet rekenen op veel steun.

Aankomend weekend debuteert Expend4bles in de Amerikaanse bioscopen. De titel geeft al aan dat het gaat om de vierde film in de reeks die na zo'n 10 jaar terugkeert. De grote vraag: is het een geslaagde revival?

Je eigen antwoord vind je uiteraard in de bioscoopzaal (of later op streaming), maar je kunt mogelijk al wat leren van de eerste recensies. En die zijn niet goed. Op het moment van schrijven staat de film op Rotten Tomatoes op slechts 14 procent na 44 recensies.

Ongeïnspireerde onzin
"Een kleine verbetering ten opzichte van Expendables 3, maar Expend4bles werkt nog steeds beter als personageposters dan als een film die je echt moet uitzitten. Om de slogan te parafraseren: 'oud bloed ontmoet nieuw bloed' is gelijk aan 'vermoeid bloed'," aldus Ian Freer van Empire Magazine.

"Ondanks al zijn inspanningen op het gebied van humor biedt Expend4bles precies twee soorten humor: onbedoeld (serieus, de explosie-effecten en green-screen-momenten zijn hilarisch) en onverdiend (de grap die het beste uitpakt is een direct citaat uit een andere film)," schrijft Alonso Duralde van The Film Verdict.

Hele berg onzin
De misschien wel meest pakkende citaat van een recensent komt van Robbie Collin van Daily Telegraph (UK): "Expend4bles: wh4t a lo4d of cr4p."


Er is ook een positieve reactie te vinden en die komt van Mick LaSalle van San Francisco Chronicle: "De franchise had er vier pogingen voor nodig, maar met Expend4bles hebben ze eindelijk een solide en consistent effectieve actiefilm gemaakt."

Popcorn?
Misschien dan met een extra grote bak popcorn de zaal in, en als je oud genoeg bent vier bier? Los van voorpremières draait Expend4bles met Jason Statham, Sylvester Stallone, Tony Jaa en Megan Fox vanaf 5 oktober in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair