"Schokkend laag salaris" voor Chris Hemsworth voor zijn eerste Thor-film

"Schokkend laag salaris" voor Chris Hemsworth voor zijn eerste Thor-film

Chris Hemsworth verdient 150.000 Amerikaanse dollars voor zijn eerste optreden als Thor, terwijl de film 450 miljoen oplevert

Chris Hemsworth is een van de grootste sterren in Hollywood op het moment met vervolgen op Extraction, Thor en Avengers. Het is moeilijk te geloven dat hij voor zijn eerste vertolking van superheld Thor maar een schijntje kreeg.

Sterker nog: Chris Hemsworth werd in eerste instantie zelfs afgewezen. De Australische ster was namelijk niet bekend in Amerika, pas 25 jaar en te slank. Pas toen hij een tweede kans kreeg, besloot hij 10 kilogram in spieren aan te komen.

Krachttraining was nieuw
Hij vertelde bij de première van zijn eerste Marvel-film in 2011 aan Men's Health: "Het was pas met Thor dat ik begon te trainen met gewichten. Dat was nieuw voor mij. Ook stel ik steeds vragen bij het eten dat ik nodig heb."

Chris Hemsworth kreeg het bizar lage bedrag van 150.000 Amerikaanse dollars voor de eerste Thor, terwijl de film wereldwijd een bedrag omzette van 450 miljoen. Dat is heel weinig voor de omzet die de film maakte. Die inzet kwam gelukkig goed, want zijn inkomen groeide per film. Voor Thor: Love and Thunder ontving hij een salaris van 20 miljoen.

Een vijfde hoofdrol
Een vijfde hoofdrol in een eigen Marvel-film ziet de ster wel zitten. Hij vertelde in een interview: "Het is afhankelijk van het verhaal. Het moet iets unieks zijn, want ik wil niet steeds hetzelfde blijven doen. Ik wil niet dat het publiek het karakter saai gaat vinden."

Meer staat hier in het artikel van Lad Bible. In zijn onderstaande Instagram-bericht staat een trainingssessie vermeld.



NieuwsFilm

meest populair