Deze 8 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Deze 8 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Met deze week onder andere het einde van de 'Equalizer'-trilogie.

Onderstaande films zijn vanaf deze week nieuw te bekijken in de Nederlandse bioscopen.

The Equalizer 3 (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Antoine Fuqua | Cast: Denzel Washington, Dakota Fanning, Eugenio Mastrandrea, David Denman | Onze recensie
Nadat hij is gestopt met zijn werk als moordenaar in dienst van de overheid, vindt Robert McCall het moeilijk om de gruwelijke dingen die hij in het verleden heeft gedaan te verwerken en probeert hij met zichzelf in het reine te komen door op te komen voor mensen die onderdrukt worden. Tot zijn eigen verrassing blijkt hij zich thuis te voelen in Zuid-Italië, waar hij erachter komt dat zijn nieuwe vrienden worden bedreigd door lokale misdaadbazen. Als er dan doden vallen, weet McCall wat hem te doen staat: hij besluit zijn vrienden te beschermen door de maffia aan te pakken.



Forever Young (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Valeria Bruni Tedeschi | Cast: Nadia Tereszkiewicz, Sofiane Bennacer, Louis Garrel, Micha Lescot | Onze recensie
Frankrijk, eind jaren tachtig. Stella, Victor, Adèle en Etienne kunnen hun geluk niet op als ze worden toegelaten tot de beroemde theaterschool van het Théâtre des Amandiers in Nanterre (Parijs), opgericht door Patrice Chéreau en Pierre Romans, grootheden van het Franse theater. De twintigers razen door het leven en beleven samen hun passie voor het theater en elkaar. Een passie die op de proef wordt gesteld door hun ervaringen zowel binnen als buiten de opleiding.



Asab keshi (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Amir Toodehroosta | Cast: Ayhan Shaygan, Shabnam Dadkhah, Nora Hanifeh Zadeh, Rayan Razmi | Onze recensie
De kleuterschool is in Iran de eerste en laatste mogelijkheid voor jongens en meisjes om samen te leren. Maar ook daar gist onder het oppervlak het conflict tussen vrijheid en staatscontrole. De 6-jarige Roham stuit er op een geheim dat zijn blik op de wereld voorgoed verandert.



Afire (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Christian Petzold | Cast: Thomas Schubert, Paula Beer, Enno Trebs, Langston Uibel | Onze recensie
Een klein vakantiehuis aan de Baltische kust. De dagen zijn warm en het heeft al weken niet geregend. Vier jonge mensen komen bijeen, oude en nieuwe vrienden. De uitgedroogde bossen om hen heen beginnen te branden, net als hun emoties. Geluk, lust en liefde, maar ook jaloezie, wrok en spanningen. Ondertussen branden de bossen. En heel snel zijn de vlammen daar.



Greatest Days (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Coky Giedroyc | Cast: Aisling Bea, Matthew McNulty, Alice Lowe, Emma Amos | Onze recensie
Vijfentwintig jaar geleden hadden vijf vriendinnen de avond van hun leven bij het concert van hun favoriete boyband. Inmiddels zijn hun levens totaal verschillend en zijn ze elkaar uit het oog verloren, maar als één van hen kaarten wint voor een reünieconcert, hoeft ze toch niet lang na te denken wie ze meeneemt. De vrouwen maken zich klaar om nog één keer samen naar een concert te gaan en hun vriendschap nieuw leven in blazen.



Tanja: Up in Arms (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Marcel Mettelsiefen | Cast: Jineth Bedoya, Jorge Enrique Botero, Daniel Dyer, Boris Guevara
De Nederlandse studente Tanja Nijmeijer wordt tijdens haar stage, eind jaren 90 in Colombia, geconfronteerd met de politieke onrust in het land. Ze is geschokt door het onrecht dat ze aantreft en sluit zich na haar studie aan bij de FARC, op dat moment het grootste guerrillaleger ter wereld. Ze weet zich snel op te werken binnen de organisatie en wordt uiteindelijk ingezet bij de vredesonderhandelingen waar ze een sleutelrol speelt in het bereiken van een vredesakkoord. Een hereniging met haar familie wordt Tanja tot op de dag van vandaag nog altijd ontnomen, zelfs nu de rust in Colombia is teruggekeerd, omdat ze nog altijd op de internationale opsporingslijst van Interpol staat. Een fascinerend verhaal van een jonge vrouw die voor haar idealen geen gevaar uit de weg ging.



The Maiden (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Graham Foy | Cast: Jackson Sluiter, Marcel T. Jiménez, Hayley Ness, Kaleb Blough
Colton en Kyle zijn beste vrienden. Ze zwerven vrolijk door hun provinciestadje en de wilde natuur en doden de tijd met gewone tienerdingen: een oude tv vernielen, graffiti spuiten bij een ravijn, skateboarden over een afvalberg. Hun idylle spat uiteen wanneer het noodlot toeslaat.



Other People's Children (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Rebecca Zlotowski | Cast: Virginie Efira, Roschdy Zem, Chiara Mastroianni, Callie Ferreira-Goncalves
Lerares Rachel tikt de veertig aan als ze smoorverliefd wordt op Ali, die ze tijdens een gitaarles leert kennen. Al snel raakt ze ook verknocht aan zijn vierjarige dochter Leila en krijgt ze ook te maken met de moeder van het meisje. In deze nieuwe situatie ervaart Rachel niet alleen moedergevoelens voor Leila en alle risico's die het houden van andermans kinderen met zich mee brengen, maar begint ze ook haar eigen kinderwens te herontdekken.



NieuwsFilm

meest populair