Netflix in heet water: sterren uit 'The Elephant Whisperers' zoeken gerechtigheid

Netflix in heet water: sterren uit 'The Elephant Whisperers' zoeken gerechtigheid

Ze kregen maar een schijntje betaald.

Nog niet zo heel lang geleden wist Netflix hoge ogen te gooien met The Elephant Whisperers. Het echtpaar dat centraal staat in de documentaire is echter allesbehalve blij met de streaminggigant en klaagt Netflix nu zelfs aan.

Naar verluidt zou het koppel te weinig geld hebben gekregen van de streamingdienst. Daar bovenop zouden de makers van de documentaire ook niet alle afspraken zijn nagekomen, waardoor het stel Bomman en Bellie nu het heft in eigen handen neemt.

Salaris
De film schreef eerder dit jaar nog geschiedenis bij de Oscars door als eerste Indiase productie te winnen in de categorie Beste korte documentaire. Van de hoogste minister van Tamil Nadu, waar de film is opgenomen en het verhaal plaatsvindt, kreeg het stel tijdens een ontmoeting een cheque van 100.000 roepie.

Toch zijn Bomman en Bellie niet tevreden. 100.000 roepie lijkt misschien veel, maar is nog geen 1100 euro. Ook zou het stel een huis en financiële steun krijgen voor hun deelname, maar ook daar kunnen ze blijkbaar naar fluiten.

Reactie
Bomman laat zich erover uit: "We hebben niets gekregen, behalve de 100.000 roepie, die de hoogste minister ons heeft gegeven, en een baan bij de overheid. Regisseur Kartiki Gonsalves is haar beloften niet nagekomen en ze heeft ons ook niet betaald. Ze heeft niets voor ons gedaan."



Het stel zegt echter ook dat ze zelf nog hun eigen geld hebben moeten gebruiken om de kosten van de opnames te dekken. Bovendien zouden ze Gonsalves een bedrag van 40.000 roepie hebben geleend, iets dat ze ook nooit hebben teruggekregen.

Opvallend patroon
Grote sterren krijgen natuurlijk goed geld betaald bij Netflix, maar minder bekende namen zeggen dat het niet altijd even netjes afgehandeld wordt door de streamingigant. Nick Thompson van Love is Blind kwam recentelijk met een soortgelijk verhaal en zegt bijna niks gekregen te hebben.



Bomman en Bellie eisen nu dan ook 20 miljoen roepie, ongeveer 219.000 euro. Gonsalves ontkent alle beschuldigingen. Het is vooralsnog onduidelijk wanneer de zaak behandeld wordt.

NieuwsFilm

meest populair