Netflix-ster haalt snoeihard uit naar de streamingdienst: "Ze betalen bijna niks"

Netflix-ster haalt snoeihard uit naar de streamingdienst: "Ze betalen bijna niks"

Nick Thompson is bijna bankroet.

Het komt telkens vaker voor dat grote sterren met Netflix in zee gaan. Iets minder bekende namen krijgen echter maar nauwelijks betaald, althans, als we Nick Thompson zijn verhaal geloven. Hij laat zich tijdens een recent interview uit over de streaminggigant.

Thompson was te zien in de reality-datingserie Love is Blind op Netflix. Hij speelde een belangrijke rol tijdens het tweede seizoen, dat in 2021 uitkwam. Rijk is hij echter absoluut niet. Sterker nog, hij zegt heel slecht betaald te zijn.

Interview
Thompson zegt nu het volgende: "Ik ben afgelopen november ontslagen en kan maar lastig een nieuwe baan vinden. Ik heb zowat al mijn spaargeld opgebrand en ik heb nog maar genoeg voor twee maanden om mijn hypotheek te kunnen betalen..."

"De reden waarom ik gewoon geen baan kan vinden is omdat mensen mij niet langer serieus nemen, sinds ik voor Netflix heb gewerkt. Ik heb toch vijf jaar in software gewerkt, dus het is niet alsof ik geen ervaring heb. Toch kom ik niet meer aan de bak".

Schuld
Hij vervolgt door te zeggen dat Netflix hem maar 10.000 dollar betaalde voor 10 weken werk: "Ik vind dit absurd, al helemaal als je nadenkt hoeveel ze wel niet verdienen". Volgens Thompson kreeg hij 7,14 dollar per uur.



Daar bovenop waren de condities ook nog eens waardeloos: "Je filmt gewoon 18 tot 20 uur per dag. Niet alles komt op tv, maar vanaf het moment dat je er bent en totdat je vertrekt moet je met een microfoon lopen".

Gevangenis
Thompson had het gevoel dat hij gevangen werd gehouden: "Op het einde van de dag ga je naar huis, maar je zit opgesloten in een hotelkamer, zonder sleutel, zonder portemonnee, zonder identificatie".



"De cast werd echt gewoon gevangen gehouden. 'Love is Blind' heeft mijn leven verpest. Ik wens dat ik terug in de tijd zou kunnen gaan, dan had ik het allemaal heel anders gedaan..."

NieuwsFilm

meest populair