Hollywood-acteur Matthew McConaughey onder vuur door opmerkelijke samenwerking

Hollywood-acteur Matthew McConaughey onder vuur door opmerkelijke samenwerking

Hij krijgt vele miljoenen, terwijl duizenden andere mensen ontslagen worden.

Het komt wel vaker voor dat bekendheden reclame maken voor bekende merken. Denk bijvoorbeeld maar aan George Clooney en Nespresso, Timothée Chalamet en Calvin Klein of Tom Hiddleston en Jaguar. Nu is Matthew McConaughey aan de beurt, maar dit wordt hem lang niet door iedereen in dank afgenomen...

De reden hiervoor? De met een Oscar bekroonde acteur, o.a. bekend van Dallas Buyers Club en Interstellar, heeft een zeer lucratieve deal getekend bij het Amerikaanse softwarebedrijf Salesorce. Dit zorgt echter wel voor behoorlijk wat kritiek.

Enorm veel geld
McConaughey krijgt namelijk maar liefst 10 miljoen dollar, per jaar, enkel en alleen voor een paar reclamespotjes. De acteur is er pas sinds februari, maar de nodige mensen vinden dit behoorlijk overbodig.

In januari heeft Salesforce maar liefst 10 procent van hun personeelsbestand ontslagen. De grote baas van het bedrijf, Marc Benioff, deed dit ook op 'een leuke manier'. Toen hij terugkwam van vakantie organiseerde hij een videovergadering met de volgende aankondiging: 8000 medewerkers werden op staande voet ontslagen.

Reclamespotje
Op het YouTube-kanaal van Salesforce zijn er dan ook veel negatieve reacties te vinden onder de videootjes.

In het spotje, waarin McConaughey door de straten loopt, gevolgd door een grote groep enthousiaste, schrijft een iemand: "Is dit een mars van werklozen onderweg naar het UWV?"

Bekijk de reclame hieronder.



NieuwsFilm

meest populair