Loverboy: Emoties Uit
Niet helemaal de Nederlandse 'Sound of Freedom', maar eigenlijk ook wel een beetje.
play

6,2 details

  • 98 Min
  • Misdaad
  • Nederland
98 Min Nederland

Alleenstaande vader Terrance probeert zijn negenjarige dochter te behoeden voor een uithuisplaatsing door de jeugdbescherming, maar raakt verstrikt in een levensgevaarlijk dilemma als hij een torenhoge straatschuld moet afbetalen bij een beruchte mensenhandelaar. Omdat hij het geld niet kan terugbetalen wordt Terrance gedwongen om zijn schuld af te lossen door drie onschuldige jonge vrouwen seksueel uit te buiten. Als hij niet binnen de opgedragen tijdslimiet slaagt, volgen er meedogenloze consequenties.

Regie
Cyriel Guds
Cast
Titus Muizelaar, Bart Klever, Barbara Pouwels, Nick Vorsselman, Cyriel Guds, Esmée de la Bretonière, July Janssen, Olaf Ait Tami, Mohammed Azaay, Zouhair Mtazi, Mishaël Lopes Cardozo, Julia Batelaan, Ditmar Marlin, Charlotte Kloosterman, Milco Merk, Jordy Samuel, Morgan Grunefeld, Ayleen Bella, Danny Schillemans, Frank de Bruyn, Gavin Dalusung.
Release
29.08.2024
Release NL
29.08.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Cyriel Guds | Scenario: Cyriel Guds | Cast: Cyriel Guds (Terrance), Olaf Ait Tami (Souf), Julia Batelaan (Naomi), Mohammed Azaay (Slager), Efi Stephan (Jaliesa), July Janssen (Chloe), Mishaël Lopes Cardozo (Scania), Esmée de la Bretonière (Anita), Gavin Dalusung (Pikachu), Sven Olvira (Chano), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2024

Eigenlijk heeft Terrance een te klein hartje. Gekleed als postbode staat hij bij een oud dametje om haar pinpas op te halen. Onderdeel van een babbeltruc. Maar als hij haar hoort vertellen dat ze een arme weduwe is, kan hij het niet over zijn hart verkrijgen om al haar spaarcentjes afhandig te maken. Het is niet dat hij geen geld nodig heeft als alleenstaande vader. Maar na dit fiasco wil oude maat Souf hem wel de kneepjes van het loverboyvak bijbrengen. Eerste regel? "Klik. Emoties uit!"

Dat je als jonge filmmaker vol ambitie een film schrijft, regisseert en ook nog eens de hoofdrol op je neemt, maakt je nog geen Orson Welles. Maar, zo laat Cyriel Guds met Loverboy: Emoties Uit zien, je hoeft er ook zeker geen Ed Wood van te worden. Onder de beste omstandigheden is het een enorme kluif om met zo'n uitgebreid takenpakket een beetje goede film af te leveren. Guds lukt dat meer dan verdienstelijk, ondanks alle beperkingen hier in de polder.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Loverboy: Emoties Uit Nieuwsberichten