Deze 'Harry Potter'-connectie maakt de 'Fantastic Beasts' een stuk beter

Deze 'Harry Potter'-connectie maakt de 'Fantastic Beasts' een stuk beter

Want hoe kwam Dumbledore eigenlijk aan zijn feniks Fawkes?

Hoe kwam Dumbledore aan zijn zeldzame feniks Fawkes uit de Harry Potter-films? Een nieuwe theorie geeft daar een mogelijk antwoord op en zorgt direct voor een interessante connectie met de Fantastics Beasts-reeks.

In de Fantastics Beasts-films reist Newt Scamander (gespeeld door Eddie Redmayne) heel de wereld rond om magische dieren te verzamelen en verzorgen.

Noch in de boeken, noch in de originele filmreeks werd duidelijk hoe Dumbledore precies aan de feniks kwam. In de Harry Potter-wereld is het hebben van een feniks bijzonder, want deze zijn vrij zeldzaam.



Bijzonder cadeau
Een interessante theorie suggereert dat Dumbledore zijn feniks Fawkes cadeau heeft gekregen van niemand minder dan Scamander. Maar niet zomaar, maar om een heel mooie reden.

In de Fantastic Beasts-films werken Scamander en Dumbledore (gespeeld door Jude Law) samen om de kwaadaardige Grindelwald (Mads Mikkelsen) te stoppen.

Dit is pijnlijk voor Dumbledore, omdat hij vroeger een relatie had met Grindelwald. De fan-theorie suggereert dat Scamander de feniks specifiek aan Dumbledore heeft gegeven als nieuw maatje om hem te troosten.

Connectie
Deze theorie zorgt voor een interessante connectie tussen de Harry Potter- en Fantastic Beasts-films, waarvan die laatste stukken minder ontvangen werden.

Fawkes speelt immers een duidelijke rol in de films, zoals je onder meer in de bovenstaande video ziet.

NieuwsFilm

meest populair