Nieuwe gave Marvel-serie op komst: 'Spider-Man Noir'

Nieuwe gave Marvel-serie op komst: 'Spider-Man Noir'

Maar zonder Peter Parker.

Amazon werkt aan een Spider-Man Noir-serie voor zijn streamingdienst Prime Video. Dat meldt Variety. Fans van de Marvel-held hoeven echter niet te verwachten dat Peter Parker hierin te zien zal zijn.

De nog titelloze serie zal een oudere, grauwere superheld volgen in het New York van de jaren dertig.

In de stripboeken is Spider-Man Noir simpelweg een alternatieve versie van Peter Peter. Variety heeft echter opgevangen dat Peter Parker niet het hoofdpersonage van de serie zal zijn.

Universa
De serie zal geen onderdeel uitmaken van het Marvel Cinematic Universe (waarin Tom Hollands Spider-Man te zien is) of het Spider-Man-universum van Sony (met onder meer Tom Hardy's Venom en Jared Leto's Morbius).

Meer series
Amazon werkt op dit moment ook aan een andere Spider-Man-serie: Silk: Spider Society.

Andere series over deze Marvel-personages, waarvan de rechten in handen zijn van Sony, zijn op dit moment in voorbereiding.

Creatief team
Oren Uziel is de hoofdschrijver en uitvoerend producent van deze Spider-Man Noir-serie. Eerder schreef hij onder meer The Lost City (2022) en The Cloverfield Paradox (2018).

Phil Lord en Christopher Miller, de producenten van de lovend ontvangen animatiefilm Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018), zitten in het producententeam.



Dat geldt ook voor Amy Pascal, de voormalig baas van Sony Pictures. Zij produceert ook de Spider-Man-films van Marvel Studios.

NieuwsFilm

meest populair