Marvel gaat na jaren weer films uitbrengen in China

Marvel gaat na jaren weer films uitbrengen in China

'Black Panther: Wakanda Forever' en 'Ant-Man and The Wasp: Quantumania' zullen de eerste twee titels zijn.

Marvel gaat voor het eerst in drie en een half jaar tijd weer films uitbrengen in China. De studio heeft releasedata vast kunnen leggen voor twee van zijn blockbusters: Black Panther: Wakanda Forever en Ant-Man and The Wasp: Quantumania. Dat meldt Variety.

Wakanda Forever, die in de rest van de wereld al in november verscheen, zal op 7 februari in de Chinese bioscopen worden uitgebracht. Quantumania verschijnt gelijktijdig met de Noord-Amerikaanse release op 17 februari.

Belangrijke afzetmarkt
China blijft een belangrijke markt voor Hollywoodstudio's. Hoewel gemiddeld slechts 25 procent van de kaartverkoop terugvloeit naar de studio (in de rest van de wereld is dat zo'n 50 procent), is de potentiële afzetmarkt zo groot dat er alsnog een hoop geld te verdienen valt.

De laatste jaren was het erg lastig voor Westerse studio's om film uitgebracht te krijgen in China. Dit onder meer vanwege het strenge mediabeleid en covidmaatregelen.

De laatste Marvel-films die in China zijn uitgebracht zijn Spider-Man: Far From Home en Avengers: Endgame. Beide stammen uit 2019.

NieuwsFilm

meest populair