Ook Steven Spielberg lijkt afslag naar kleine scherm te gaan vinden

Ook Steven Spielberg lijkt afslag naar kleine scherm te gaan vinden

De topregisseur uit Hollywood staat open voor een miniserie.

Door de komst van streamingdiensten is het voor de grootste namen uit Hollywood geen taboe meer om in een serie te spelen. Ook regisseurs stappen steeds vaker over naar een streamingdienst om een (mini)serie te maken.

Nu blijkt dat ook filmmaker Steven Spielberg openstaat om een serie te gaan regisseren. Het lijkt erop dat hij dat een aantal jaar geleden al bijna had gedaan.

Miniserie voor HBO
"Ik was bereid om Lincoln te maken als een zes uur durende tv-serie omdat ik de financiering niet rond kon krijgen," vertelde Spielberg tijdens de Smartless podcast. "Niemand geloofde erin... Iedereen wees me af. Ik was klaar om een deal te sluiten met HBO."

Spielberg kreeg de zak geld voor de film Lincoln (2012) uiteindelijk wel bij elkaar om de film te maken en zoals wel vaker werd de film een succes. Er werden zelfs twee Oscars gewonnen, na twaalf nominaties.


Mare of Easttown
"Ik heb zin in iets breders, en op een dag zal ik een miniserie regisseren. Ik bedoel, als iemand me Mare of Easttown had gebracht, had ik dat gedaan," zei Spielberg lachend. "Dat is een prachtig geregisseerd verhaal."

Dus maar even de trailer voor Mare of Easttown hieronder. Die serie met onder meer Kate Winslet (Titanic) vind je op HBO Max.



NieuwsFilm

meest populair