De 5 beste films die dit jaar op Netflix zijn verschenen

De 5 beste films die dit jaar op Netflix zijn verschenen

De streamingdienst trakteerde zijn abonnees ook in 2022 weer op een hele hoop mooie titels.

Netflix heeft zijn abonnees dit jaar weer getrakteerd op een hele hoop goede films. Van actie tot animatie: de streamingdienst bracht voor ieder wat wils uit. FilmTotaal heeft vandaag - op de laatste dag van het jaar - de vijf beste films op een rijtje gezet die in 2022 op Netflix zijn verschenen.

Allereerst de prachtige stop-motionfilm Pinocchio: ambachtelijk vakwerk van topregisseur Guillermo del Toro (Pan's Labyrinth). Deze animatieprent is minder opbeurend dan de versie van Disney en daarmee op sommige punten getrouwer aan het originele boek. Al met al een geweldige kijkervaring.

Van plezier naar ellende
Netflix scoorde dit jaar ook met The Adam Project: een fijne sciencefictionfilm voor de hele familie. Ryan Reynolds doet precies waar hij goed in is en de jonge acteur Walker Scobell blijkt een ware ontdekking.

Een film van een heel andere orde is Im Westen Nichts Neues. Deze nieuwe verfilming van het bekende boek van Erich Maria Remarque krijgt vooral veel lof omdat de makers niet schuwen voor de lelijkheid van oorlog. Een erg sterke en indrukwekkende film.

Nieuwe franchises
The Gray Man, geregisseerd en geproduceerd door Avengers: Endgame-duo Joe en Anthony Russo, was eerder dit jaar een enorme hit op het platform. De streamingdienst ziet een nieuwe franchise in de actiefilm en gaf snel groenlicht aan een vervolgdeel en spin-off.

Een andere franchise die Netflix heeft binnengehaald is Knives Out van Rian Johnson. Vorige week verscheen Glass Onion: een ijzersterk en spannend nieuw moordmysterie. De regisseur en hoofdrolspeler Daniel Craig keren gegarandeerd terug voor Knives Out 3, maar meer is gezien het succes absoluut niet uitgesloten.



De 5 beste films die in 2022 op Netflix zijn verschenen


Guillermo del Toro's Pinocchio (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Guillermo del Toro en Mark Gustafson | Cast: Gregory Mann, Ewan McGregor, Ron Perlman, e.a. | Kijk direct
In de nasleep van de Eerste Wereldoorlog, snijdt de eenzame Geppetto, die zijn enige zoon is verloren, uit hout een nieuwe metgezel. Door een vleugje magie komt deze pop tot leven. Geppetto geeft hem de naam Pinocchio. Al snel zorgt Pinocchio voor problemen, want hij is behoorlijk stout. De jongen worstelt met het vinden van de ware betekenis van het leven.



The Adam Project (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Shawn Levy | Cast: Ryan Reynolds, Walker Scobell, Zoe Saldana, e.a. | Kijk direct
Adam Reed, een tijdreizende gevechtspiloot, maakt een noodlanding en belandt in het jaar 2022. Daar ontmoet hij de twaalfjarige versie van zichzelf. Samen met zijn jongere ik gaat Adam op missie om de toekomst te redden. Deze wordt in gevaar gebracht door een bekende van Adam.



Im Westen Nichts Neues (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Edward Berger | Cast: Felix Kammerer, Albert Schuch, Aaron Hilmer, e.a. | Kijk direct
De zeventienjarige Paul gaat in de Eerste Wereldoorlog met zijn vrienden Albert en Muller vrijwillig in het Duitse leger. Ze worden naar het westfront gestuurd, maar hun enthousiasme maakt al vlug plaats voor de harde realiteit van het leven in de loopgraven. Paul moet zijn ideeën over de vijand en het hele conflict bijstellen. Echter heeft hij geen andere keuze dan door te vechten tot het bittere einde.



The Gray Man (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Joe en Anthony Russo | Cast: Ryan Gosling, Chris Evans, Ana de Armas, e.a. | Kijk direct
Courty Gentry wordt in de gevangenis gerekruteerd door de CIA. Hij blijkt een begaafd sluipschutter en wordt ingezet om aantal dodelijke opdrachten uit te voeren. Hij wordt echter dwarsgezeten door ene Lloyd Hansen, een onberekenbare eenling. Gelukkig is Dani Miranda, eveneens een agente, daar om hem te helpen.



Glass Onion: A Knives Out Mystery (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Rian Johnson | Cast: Daniel Craig, Edward Norton, Kate Hudson, e.a. | Kijk direct
Techmiljardair Miles Bron nodigt ieder jaar zijn bonte vriendengroep uit op zijn Griekse eiland. Dit jaar spelen ze een moordspel. Ook speurneus Benoit Blanc ontvangt een uitnodiging, maar niet van de gastheer. Toch mag hij blijven en dat is maar goed ook, want wanneer er iemand dood opduikt, kan alleen hij alle lagen van de bijbehorende intriges afpellen.





Bekijk de afbeeldingMEER NETFLIX
De 3 topfilms die Netflix deze week heeft toegevoegd


NieuwsFilm

meest populair