De 3 beste superheldenfilms van 2022 zijn...

De 3 beste superheldenfilms van 2022 zijn...

Liefhebbers van dit genre moeten deze absoluut gezien hebben.

Superheldenfilms blijven de bioscopen domineren. Ook dit jaar zijn weer een hoop films uit die populaire genre verschenen. FilmTotaal heeft vandaag de drie beste superheldenfilms van 2022 voor je op een rijtje gezet.

De eerste film in het lijstje is Morbius The Batman. In deze neo noir van Matt Reeves probeert de titelheld seriemoordenaar The Riddler op te sporen. Robert Pattinsons Batman is pas enkele jaren actief als gemaskerde wreker en daardoor rauwer dan zijn voorgangers. Een unieke superheldenfilm.

Verdriet en plezier
Black Panther: Wakanda Forever is niet alleen een van de beste superheldenfilms van dit jaar, maar behoort ook tot een van de beste titels die Marvel ooit heeft geproduceerd. Dit krachtige en emotionele eerbetoon aan de overleden acteur Chadwick Boseman is zo oprecht en puur dat het moeilijk is om niet een traantje weg te pinken.

De hekkensluiter van dit lijstje - DC League of Super-Pets - wekt dan weer een totaal ander gevoel op. In deze fijne animatiefilm voor heel het gezin komen de huisdieren van bekende superhelden als Superman en Wonder Woman samen om het op te nemen tegen het kwaad. Misschien niet de meest originele animatieprent ooit, maar wel ontzettend vermakelijk.



De 3 beste superheldenfilms van 2022


The Batman (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Matt Reeves | Cast: Robert Pattinson, Zoë Kravitz, Paul Dano, e.a.
Miljardairszoon Bruce Wayne begon twee jaar geleden met zijn activiteiten als burgerwacht, waarmee hij Gotham City vanuit de schaduw hoopt te beschermen tegen criminelen. Hij doet onderzoek naar een web van corruptie en jaagt intussen op The Riddler, een seriemoordenaar die het voorzien heeft op de politieke elite van de stad. Hierbij is Batman genoodzaakt nieuwe bondgenootschappen te sluiten.



Black Panther: Wakanda Forever (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Ryan Coogler | Cast: Letitia Wright, Tenoch Huerta Mejía, Angela Bassett, e.a.
Wakanda rouwt om de dood van T'Challa. Een jaar na dit verlies, bevindt het Afrikaanse land zich in een geopolitieke crisis na een incident met vibranium. Hierdoor belandt Wakanda in oorlog met Namor, de heerser van een onderwaterkoninkrijk, en zijn onderdanen. Ondertussen staat Shuri voor de keuze of zij haar broer opvolgt als de Black Panther.



DC League of Super-Pets (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jared Stern | Cast: Dwayne Johnson, Kevin Hart, John Krasinski, e.a.
Krypto de superhond en Superman zijn onafscheidelijke vrienden die samen de misdaad bestrijden. Als Superman en de andere leden van de Justice League worden ontvoerd, verzamelt Krypto een groep dieren met superkrachten om de superhelden te redden. Het probleem is alleen dat deze bondgenoten hun krachten nog wel even onder de knie moeten krijgen.



NieuwsFilm

meest populair