'The Walking Dead'-regisseur maakt remake van vergeten horrorfilm

'The Walking Dead'-regisseur maakt remake van vergeten horrorfilm

Lukt het ditmaal wel om het gelijknamige boek op goede wijze te verfilmen?

Tussen zijn dynamische debuut Thief uit 1981 en zijn bewerking van de Thomas Harris-roman Red Dragon in de vorm van Manhunter uit 1986, maakte filmmaker Michael Mann de beroemde, maar zeer geplaagde verfilming van horror-roman The Keep. Nu komt er een remake.

Het project was een verfilming van de roman van F. Paul Wilson en volgt een groep nazi's in het begin van de jaren '40 die de opdracht krijgen om een ​​citadel in de Karpaten van Roemenië te bewaken.

Wanneer ze onbewust een oud demonisch wezen vrijlaten dat binnen de muren vastzit, worden ze gedwongen zich tot een zieke joodse historicus te wenden voor hulp om het monster te stoppen. Scott Glenn, Jurgen Prochnow, Gabriel Byrne, Ian McKellen, Robert Prosky en W. Morgan Sheppard bevolkten de cast van de film.

Wilson heeft nu onthuld dat zijn boek een nieuwe bewerking krijgt met Greg Nicotero, het beroemde effectengenie en frequente regisseur van AMC's The Walking Dead in de regiestoel.

[h2]Waardige remake[/h2]
Wilson brak het nieuws via Twitter en zei dat de deal eindelijk tot stand kwam nadat juridische verwikkelingen waren uitgewerkt:

"Twee dagen geleden, na anderhalf jaar gedoe tussen de 'koper' en mijn kant bij ICM, tekende ik een optie/koopovereenkomst met Greg Nicotero voor de remake van The Keep. Greg is al heel lang fan van het boek, en hij heeft de ballen om een ​​waardige bewerking te maken."



Op dit moment is er verder nog niks bekend over de verfilming. Het is dus nog onduidelijk of het een film voor een streamingdienst of de bioscopen wordt.

NieuwsFilm

meest populair