Netflix lost eindelijk een van jouw grootste ergernissen op

Netflix lost eindelijk een van jouw grootste ergernissen op

Een handige nieuwe functie met een enigszins opvallende timing.

Netflix heeft deze week een handige nieuwe functie uitgerold. Voortaan kunnen gebruikers hun account met één simpele klik op individuele apparaten uitloggen.

Voorheen was het alleen mogelijk om in één keer op alle apparaten uit te loggen waarop een account stond ingelogd. Via het kopje Toegang kunnen gebruikers nu bij hun Accountinstellingen per apparaat selecteren of zij deze ingelogd willen laten staan.

Controle op afstand
Volgens Netflix is deze nieuwe functie handig voor mensen die buiten hun eigen huis gebruikmaken van de app, bijvoorbeeld wanneer zij op hun vakantieadres inloggen op een tv en vergeten uit te loggen. Dat kun je nu dus gewoon op afstand doen, zonder opnieuw in te moeten loggen op al je reguliere apparaten.

Veelgevraagde functie
De interesse voor deze functie zou groot zijn. Gebruikers zouden er al heel lang om vragen, aldus Netflix. Waarom de streamingdienst deze dan niet eerder heeft uitgerold, maakt de streamingdienst niet duidelijk in zijn persbericht.

De timing is natuurlijk enigszins opvallend. Netflix werkt al een tijd aan het terugdringen van het aantal accounts dat wordt gedeeld door gebruikers uit meerdere huishoudens.

Het bedrijf stimuleert gebruikers actiever om een eigen abonnement te nemen en heeft de afgelopen maanden meerdere functies uitgerold om het voor klanten ook te vergemakkelijken.

NieuwsFilm

meest populair