Netflix lanceert gloednieuwe optie in Nederland

Netflix lanceert gloednieuwe optie in Nederland

Vanaf nu kun je eenvoudiger de gegevens van je profiel exporteren naar een nieuw account.

Netflix heeft een nieuwe functie om profielen over te dragen officieel uitgerold in Nederland. De streamingdienst heeft zijn abonnees daar dit weekend van op de hoogte gesteld via de mail.

De nieuwe functie heet 'Profieloverdracht' en is bedoeld om het voor gebruikers van de streamingdienst gemakkelijker te maken om een eigen account te starten (met bijbehorend lidmaatschap waarvoor ze zelf betalen).

De data die aan een persoonlijk profiel zijn gekoppeld bestaan onder meer uit iemands aanbevelingen, kijkgeschiedenis, opgeslagen games en instellingen. Met Profieloverdracht kunnen al deze gegevens dus heel eenvoudig worden overgezet naar een nieuw account.

De functie is te vinden onder de profielinstellingen en kan alleen door nieuwe accounts worden gebruikt. Dat betekent dat mensen hun gegevens niet kunnen overzetten naar bestaande accounts.

Aanpak tegen accountdelen
Profieloverdracht is een van de acties waarmee Netflix het delen van accounts hoopt tegen te gaan. De streaminggigant loopt immers inkomsten mis wanneer verschillende personen - uit meerdere huishoudens - gebruikmaken van éen en hetzelfde account.

NieuwsFilm

meest populair