Dit Marvel-record zal nooit verbroken worden denken 'Endgame'-regisseurs

Dit Marvel-record zal nooit verbroken worden denken 'Endgame'-regisseurs

In 2019 haalde Endgame maar liefst $1,2 miljard op in een weekend.

In 2019 tartte Avengers: Endgame echt alle box office-regels. Er werd gedacht dat een film nooit voorbij de 300 miljoen dollar zou kunnen gaan tijdens het Noord-Amerikaanse box office-weekend en uiteindelijk haalde de film - slechts kort - de eindscore van Avatar uit 2009 in.

In mei 2019 noteerde Endgame van regisseurs Anthony en Joe Russo maar liefst $357,1 miljoen in het eerste Noord-Amerikaanse box office-weekend. Zo'n $100 miljoen meer dan Avengers: Infinity War. Wereldwijd haalde de Marvel-film zelfs $1.223.641,4 miljoen op. Bijna twee keer zoveel als Infinity War ($640,5 miljoen), de nummer twee in de lijst met hoogste opbrengst wereldwijd tijdens het eerste weekend.

Eenmalige monsterscore
In gesprek met Variety onthulde de Russo's dat ze denken dat die score waarschijnlijk nooit meer geëvenaard gaat worden. "Het zal nooit meer gebeuren," beweerde Joe.

"Dat was het hoogtepunt van dat tijdperk van het maken van bioscoopfilms. Toen we met AGBO [productiemaatschappij van de Russo's] begonnen, voelden we al dat dingen aan het veranderen waren," voegde hij toe.

En het lijkt er zeker op dat een score van $1,2 miljard wereldwijd in één weekend niet meer zal voorkomen. Of het zal Marvel zelf moeten zijn die komende jaren de hype weer weet op te bouwen richting Avengers 5 (2025) en Avengers 6 (2026).

Echter zal tegen die tijd nog meer een samensmelting zijn ontstaan van streamingreleases en bioscoopreleases, een proces dat door de coronacrisis in een stroomversnelling kwam.

NieuwsFilm

meest populair