Deze DC-ster maakt de overstap naar Marvel als 'Wonder Man'

Deze DC-ster maakt de overstap naar Marvel als 'Wonder Man'

Het MCU wordt weer een held rijker

Yahya Abdul-Mateen II, voornamelijk bekend van zijn werk in DC producties als Aquaman en HBO's Watchmen, is gecast als Marvel's Wonder man. De nieuwe held krijgt een eigen serie op Disney+

Eerder dit jaar werd al bekendgemaakt dat Ben Kingsley terug zou keren als Trevor Slattery in de serie. Dit personage werd voor het laatst gezien in Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. De regisseur van deze film produceert de serie en gaat vermoedelijk ook een aantal afleveringen regisseren.

Hollywood in de MCU
De connectie die Trevor Slattory en Wonder Man, ook wel Simon Williams, met elkaar delen, is dat ze allebei acteur zijn. Wonder man werd voor het eerst geïntroduceerd in de jaren 60 in de stripboeken. In eerste instantie was hij een vijand van de Avengers die zo nu en dan voorkwam, maar in de jaren na zijn debuut transformeerde het personage in een superheld die zijn leven als held en acteur moest combineren. De komende Disney+ serie biedt dus waarschijnlijk de eerste blik op de MCU-versie van Hollywood.

Het personage is van origine een witte man, maar we wisten al een tijdje dat Marvel het personage niet ging casten gebaseerd op ras. Zo gingen er eerder dit jaar al geruchten in de rondte dat Aziatische acteur Henry Golding (Crazy Rich Asians, The Gentlemen) bijna de rol te pakken had. Uiteindelijk is de rol toch naar Abdul-Mateen gegaan, waarvan recent de eerste geruchten rondgingen.

Yahya Abdul-Mateen II is volgend jaar weer te zien als Black Manta in Aquaman and the Lost Kingdom. Recent nam hij de rol van Morpheus op zich in The Matrix Resurrections, die nu te zien is op HBO-Max

NieuwsFilm

meest populair