En weer is het behoorlijk druk met nieuwe films op HBO Max

En weer is het behoorlijk druk met nieuwe films op HBO Max

HBO Max maakt er weer een feestje van.

Elke zaterdag duiken we in het aanbod van HBO Max, dat elke zaterdag weer met meer dan tien films groeit. Vandaag dus ook. We zetten de boel op een rij!

My Girl 2 (1994)
Bekijk de afbeeldingRegie: Howard Zieff | Cast: Dan Aykroyd, Jamie Lee Curtis, Anna Chlumsky, Austin O'Brien
De 13-jarige Vada gaat de wereld stilaan met andere ogen bekijken. Ze besluit om voor een schoolopdracht over haar overleden moeder te schrijven en gaat voor research naar haar oom Phil in Los Angeles. Samen met Nick, een werknemer van Phil, volgt ze het spoor van onsamenhangende tips die moet leiden naar de identiteit van haar moeder

Brave New Voices 2010 (2010)
Bekijk de afbeeldingCast: Common, Rosario Dawson, Mayda Del Valle, Penn Jillette
De opwinding en poëzie van het Brave New Voices 2010 National Slam-teamkampioenschap worden gevangen in deze special.

Nova Zembla (2011)
Bekijk de afbeeldingRegie: Reinout Oerlemans | Cast: Robert de Hoog, Victor Reinier, Jan Decleir, Juda Goslinga
De tweede film van Reinout Oerlemans gaat over Willem Barentsz en Jacob van Heemskerk die in de zestiende eeuw naar de Russische eilandengroep reisden. De film beschrijft de laatste ontdekkingsreis van Willem Barentsz en Jacob van Heemskerck waarbij ze met hun bemanning strandden op het eiland Nova Zembla en hier moesten overwinteren in Het Behouden Huys. Het verhaal wordt beleefd door de ogen van Gerrit de Veer en is gebaseerd op het dagboek dat hij destijds bijhield.

Mothers of the Revolution (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: Briar March | Cast: Georgie Oulton, Amelia Reynolds, Jacque Drew, Jocelyn Christian
In 1981 begon een groep vrouwen uit Wales, bekend als de Women for Life on Earth, een grootschalige protestactie in Berkshire. Op luchtmachtbasis Green Common zouden er 96 Amerikaanse kernraketten worden opgeslagen. Omdat enkel een mars niet genoeg zou zijn om hun punt te maken, besloten de vrouwen buiten de basis te kamperen en te protesteren - een actie die bijna 20 jaar heeft geduurd. Deze documentaire vertelt het grootschalige verhaal en onthult hoe het de wereld heeft veranderd.

Like.Share.Follow. (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Glenn Gers | Cast: Keiynan Lonsdale, Ema Horvath, Abraham Benrubi, Michael Boatman
Garrett is een succesvolle YouTuber met meer dan twee miljoen volgers. Meerdere keren per dag deelt hij online zijn leven met hen. Verder probeert hij zo veel mogelijk afstand van zijn fans te houden. Op een dag haalt Garrett een grote hoeveelheid fanmail op. Hij komt in contact met Shell, een lieve jonge vrouw die fan van hem is. Garrett komt echter tot de ontdekking dat Shell niet zo onschuldig is als zij zich voordoet. Ze is door Garrett geobsedeerd en begint hem te stalken.

La mala educación (2004)
Bekijk de afbeeldingRegie: Pedro Almodóvar | Cast: Gael García Bernal, Fele Martínez, Daniel Giménez Cacho, Lluís Homar
Begin jaren '60 ontdekken twee jongens, Ignacio en Enrique, de liefde, films en angst op een Christelijke school. Vader Manolo, het hoofd van de school en literatuurleraar, is getuige van deze ontdekkingen, maar neemt er ook aan deel. De drie personages staan nog twee keer tegenover elkaar, eind jaren '70 en in 1980. Deze ontmoetingen veranderen het leven én de dood van sommige van hen.

Les vacances du petit Nicolas (2014)
Bekijk de afbeeldingRegie: Laurent Tirard | Cast: Valérie Lemercier, Kad Merad, Dominique Lavanant, François-Xavier Demaison
Eindelijk is de zomervakantie begonnen! Nicolas, zijn ouders en oma rijden richting de zee en nemen hun intrek in het Beau-Rivage hotel. Op het strand maakt Nicolas nieuwe vrienden. Te midden van het strand, hotel en bos beleefde Nicolas een vakantie die hij nooit meer zal vergeten.

Floris (2004)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jean van de Velde | Cast: Michiel Huisman, Victor Löw, Daan Schuurmans, Linda van Dyck
Floris jr. wil zijn vader bewijzen dat ook hij een held kan zijn door ervoor te zorgen dat het heilige relikwie met wonderlijke krachten nooit in de verkeerde handen terecht zal komen. Samen met Pi neemt Floris jr. het op tegen de Hertogin van Gelre, Van Rossum jr., Kleine Pier en Sergeant jr.

Wild things (1998)
Bekijk de afbeeldingRegie: John McNaughton | Cast: Matt Dillon, Kevin Bacon, Neve Campbell, Theresa Russell
Sam Lombardo is de meest populaire leraar op zijn school. Kelly is één van zijn leerlingen. Op een dag dringt ze zijn huis binnen en ze probeert hem te verleiden. De volgende dag vertelt ze overstuur dat Sam haar heeft verkracht. Een paar dagen later bekent een ander meisje, Suzie Toller, dat zij eerder al door hem verkracht is. Hij heeft hulp nodig om zijn onschuld te bewijzen en huurt de advocaat Ken Bowden in.

The Disappearance of Nora (1993)
Bekijk de afbeeldingRegie: Joyce Chopra | Cast: Veronica Hamel, Stephen Collins, Dennis Farina, Stan Ivar
Wanneer Nora Fremont bij bewustzijn komt in een verlaten woestijn, is ze haar geheugen kwijt. Ze kan zich niet eens meer haar naam herinneren. Nora krijgt een lift en komt terecht in Reno waar ze de aandacht trekt van Denton, die werkt bij de beveiliging van een hotel. Hij ontfermt zich over haar en langzaam maar zeker begint Nora zich dingen te herinneren. Haar flashbacks zijn echter zeer verwarrend en Nora begint te geloven dat ze iemand heeft vermoord, mogelijk haar eigen man.

Playing for Keeps (2012)
Bekijk de afbeeldingRegie: Gabriele Muccino | Cast: Gerard Butler, Jessica Biel, Noah Lomax, Dennis Quaid
De uitgevoetbalde Schotse profspeler George Dryer zou alles goed voor elkaar moeten hebben ware het niet dat bijna iedereen hem vergeten is en hij in de Verenigde Staten is gaan wonen om dichterbij zijn zoontje te zijn. George ambieert bovendien een baantje als sportverslaggever, maar ook deze plannen willen niet echt vlotten. Daar zou wel eens verandering in kunnen komen als hij wordt gevraagd om het sukkelende elftal van zoon Lewis te coachen. Niet alleen heeft het baantje een magnetische uitwerking op de vrouwtjes, het lijkt hem ook dichter bij zijn ex Stacie te brengen.

John Jansen (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jay Oliveira | Cast: John Jansen
Voor het eerst vertelt oud-crimineel John Jansen over zijn criminele verleden. Hij was ooit het kopstuk van de Juliët-bende en verantwoordelijk voor de productie van ecstasy, handel in hasj, ontvoering, afpersing en nog een reeks bankovervallen. Voor dat laatste werd hij opgepakt en ging hij de bak in. Toen hij vrij was besloot John zijn leven te beteren en ging hij zich inzetten voor het welzijn van dakloze jongeren.

Het Diner (2013)
Bekijk de afbeeldingRegie: Menno Meyjes | Cast: Thekla Reuten, Daan Schuurmans, Kim van Kooten, Jonas Smulders
Serge, een politicus in de race voor het premierschap, en Paul, een mislukte geschiedenisleraar maar nu huisman, zijn broers. Ze gaan uit eten met hun vrouwen, Babette en Claire. Er wordt over koetjes en kalfjes gesproken, maar er heerst een duidelijk spanning. Ze zijn samengekomen om over één onderwerp te spreken, maar vermijden dat koste wat het kost: hun kinderen. Want hoever moet je gaan om als ouder je kind te beschermen?

Dik Trom (2010)
Bekijk de afbeeldingRegie: Arne Toonen | Cast: Eva van der Gucht, Thijs Römer, Marcel Musters, Loes Haverkort
Dik Trom is een vrolijke, eerlijke, beetje gezette jongen. Samen met zijn ouders woont hij in het knusse Dikkedam, waar iedereen net zo dik en uitbundig is als hij. Diks gelukkige leventje verandert als de familie gaat verhuizen naar Dunhoven, waar niemand uitbundig of dik is. De mensen zijn alleen maar bezig met uiterlijk, gezondheid en sport. Ze zitten dan ook helemaal niet te wachten op die dikke familie Trom en hun restaurant vol calorieën. Niet alleen het restaurant kent een moeilijke start, ook Dik heeft moeite zich aan te passen. Voor het eerst in zijn leven wordt hij zich bewust van zijn omvang. Helemaal als hij verliefd wordt op Lieve, het dunste meisje van heel Dunhoven. De moeder van Lieve is diëtiste en zij weegt haar dochter elke dag. Dik is niet de enige die zijn oog heeft laten vallen op de mooie Lieve. Ook Viktor, de brutale zoon van sportschoolhouder Dolf, dingt naar haar hand. De strijd tussen de twee kemphanen zal beslecht worden tijdens de lokale zomerwedstrijd.

Cloaca (2003)
Bekijk de afbeeldingRegie: Willem van de Sande Bakhuyzen | Cast: Peter Blok, Pierre Bokma, Gijs Scholten van Aschat, Jaap Spijkers
Joep, Tom, Pieter en Maarten hebben elk hun eigen problemen. In een opwelling van solidariteitsgevoel besluiten ze elkaar uit de brand te helpen. Maar als blijkt dat het wankel evenwicht dat zij elk in hun leven gevonden hebben daardoor bedreigd wordt, laten ze elkaar vallen en kiezen zij voor hun eigen hachje. De oude vriendschap en hun vroegere verwachtingen blijken niet bestand tegen de tand des tijds en hun eigen zelfzuchtige ambities.

NieuwsFilm