'Nieuwe 'Joker'-film abrupt gecanceld'

'Nieuwe 'Joker'-film abrupt gecanceld'

Deze parodie is beland in een rechtenkwestie.

De première van The People's Joker van Vera Drew, een queerfilm die een parodie is van het Batman-universum, op het internationale filmfestival van Toronto is op het laatste moment gecanceld. Volgens The Hollywood Reporter heeft dat te maken met de rechten.

The People's Joker gaat over een transvrouw die een carrière als clown ambieert terwijl ze worstelt met haar genderidentiteit. Ze hoopt een plek te bemachtigen in een populaire komedieshow op televisie. De film speelt zich dus af in de fictieve wereld van Batman.

De komische coming-of-agefilm zou deze week worden vertoond op het filmfestival van Toronto, maar dat gaat niet door. "De filmmaker heeft haar film teruggetrokken vanwege een rechtenkwestie. Bezoekere die kaartjes hadden zullen per e-mail worden geïnformeerd", laat de organisatie woensdag weten in een statement.

Glad ijs
Drew omschrijft haar eerste speelfilm zelf als een parodie. Desondanks wist ze dat ze zich op glad ijs bevond. "Juridisch gezien is dit een grijs gebied. Ik beschik niet over de rechten van de Joker en Batman", zei ze dinsdag nog in een interview.

Het is niet bekend of Warner Bros. Discovery, de eigenaar van DC-personages als de Joker, de vertoning actief heeft tegengehouden. Het bedrijf wilde niet op vragen hierover van The Hollywood Reporter reageren.

NieuwsFilm

meest populair