Gerucht: Disney komt net als Amazon met 'Prime'-abonnement

Gerucht: Disney komt net als Amazon met 'Prime'-abonnement

Een hoop voordeel gecombineerd in één abonnement voor reguliere Disney-liefhebbers.

Disney heeft plannen in ontwikkeling voor een nieuwe abonnementsvorm waarbij streaming wordt gecombineerd met allerlei andere voordelen, zoals korting op bestedingen in de pretparken. Dat schrijft The Wall Street Journal. Intern zou dit idee bekend staan als 'Disney Prime'.

Het abonnement lijkt qua idee op de D23-abonnementen die Disney op dit moment al aanbiedt. Deze zijn gericht op superfans en brengen voordelen als toegang tot exclusieve evenementen en merchandise met zich mee.

Anders dan het D23-programma, zou deze abonnementsvorm meer gericht zijn op de reguliere consument. Het is de bedoeling dat Disney+ wordt gebundeld met korting op de pretparken, vakantieverblijven en merchandise.

Discussies over dit nieuwe abonnement begeven zich nog in een vroege fase. Er is nog niets bekend over welk bedrag Disney bijvoorbeeld zou willen vragen voor dit speciale abonnement en hoelang het ongeveer zal duren voordat het wordt uitgerold.

Disney Prime
Het programma wordt door insiders vergeleken met Amazon Prime. Dit abonnement geeft niet alleen toegang tot Prime Video, de streamingdienst van Amazon, maar komt ook met voordelen als gratis content voor games als League of Legends en Pokémon Go. Daarnaast hoeven abonnees geen verzendkosten te betalen voor bestellingen uit de webshop.

Insiders melden dat Disney het project intern ook 'Disney Prime' noemt, maar dat dat niet de uiteindelijke naam van het abonnement zal worden.

NieuwsFilm

meest populair