Netflix komt met nieuwe aanpak tegen het delen van accounts

Netflix komt met nieuwe aanpak tegen het delen van accounts

De streamingdienst begint een proef waarbij abonnees kunnen betalen voor een extra huishouden.

Netflix gaat in augustus een nieuwe manier uittesten om het delen van accounts tegen te gaan. Het is het tweede keer dit jaar dat de streamingdienst een dergelijk experiment onderneemt.

Volgens Netflix maakt het delen van accounts het lastiger om op de langere termijn te investeren in de streamingdienst. Met andere woorden: het bedrijf loopt hierdoor een hoop geld mis en wil accountdelen lastiger maken.

Nieuwe proef
In maart 2022 begon Netflix een proef met extra betalende subaccounts in Chili, Costa Rica en Peru. Voor deze nieuwe test kiest men voor een andere aanpak.

In een vijftal markten (niet Nederland) zal men een optie aanbieden waarbij abonnementhouders tegen bijbetaling een extra huishouden kunnen toevoegen aan hun account. Men moet daarvoor ongeveer de helft van het normale abonnementsgeld betalen.

Om deze nieuwe betalingsvorm aan te bieden, maakt Netflix gebruik van verschillende data, waaronder IP-adressen van gebruikers.

Abonnees mogen twee weken gebruik maken van hun abonnement op een andere locatie dan thuis, maar moeten daarna extra gaan betalen.

NieuwsFilm

meest populair