Netflix maakt nu al een enorme bende van aanpakken wachtwoorddelen

Netflix maakt nu al een enorme bende van aanpakken wachtwoorddelen

Netflix lukt het nog niet...

Netflix maakt er een potje van. Rest of World meldt dat de streamingdienst op dit moment in drie landen in Latijns-Amerika probeert het delen van wachtwoorden aan te pakken.

Afgelopen april meldde Netflix voor het eerst in een decennium dat het aantal abonnees gedaald was. Het ging om een zeer lichte daling, maar dat het gebeurde was genoeg om de aandelen van de streamingdienst fors te laten dalen.

Netflix en wachtwoord delen
In maart begon Netflix met een proef in Costa Rica, Chili en Peru om te voorkomen dat gebruikers hun wachtwoord nog delen. Netflix besloot 2 tot 3 dollar in lokaal geld te vragen van abonnees indien ze hun wachtwoorden deelden.

Rest of World sprak met abonnees in Peru, die vertellen dat het een vrij verwarrende aanpak is. Bovendien vindt er geen enkele handhaving plaats als de melding gegeven wordt. Ook is er verwarring over hoe Netflix een huishouden definieert.

Netflix snapt, zo laat het weten tegenover Rest of World, dat sommige mensen dachten dat het ook om familie kan gaan. Maar er wordt echt bedoeld dat mensen die buiten het directe huis waarin iemand fysiek woont, moet betalen en niet mag delen.

NieuwsFilm

meest populair