Deze 4 films zijn nieuw te zien op Disney+

Deze 4 films zijn nieuw te zien op Disney+

Disney+ voegde een paar opvallende docu's toe.

Er verschenen niet eens zo heel veel nieuwe films op Disney+ deze week. Het waren met name documentaires die toegevoegd werden en onderdeel zijn van een breder programma van wekelijkse docu's die men laat zien. Hieronder het lijstje.

"Soul of a Nation" X/o n e r a t e d - The Murder of Malcolm X and 55 Years to Justice (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jeanmarie Condon, Tine Fields | Cast: Muhammad A. Aziz, A. Peter Bailey, Phil Bertelsen, Terence Blanchard
Muhammad A. Aziz, een van de twee mannen die onterecht veroordeeld werd voor de moord op Malcolm X, deelt zijn pad naar rechtvaardigheid gedurende 55 jaar in zijn eerste interview sinds zijn vrijlating.

The Reason I Jump (2020)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jerry Rothwell | Cast: Donna Budway, Emma Budway, Jeremy Dear, Joss Dear
In 2007 schreef de destijds 13-jarige Naoki Higashida uit Japan de bestseller The Reason I Jump waarmee hij een inkijkje gaf in zijn belevingswereld als niet-sprekend kind met autisme. Met de gelijknamige documentaire gebruikt de bekroonde filmmaker Jerry Rothwell de kracht van cinema om deze intense zintuiglijke werelden te verbeelden. Het leverde intieme portretten op van vijf opmerkelijke niet-sprekende autistische jongeren uit diverse werelddelen.

"Soul of a Nation" Screen Queens Rising (2022)
Cast: Debbie Allen, Fantasia Barrino, Halle Berry, Danielle Brooks
Verken hoe zwarte actrices, een groep die historisch gezien genegeerd en ondergewaardeerd is in Hollywood, de afgelopen jaren langzaamaan aan populariteit wonnen in de Amerikaanse cultuur.

"30 for 30" Mike and the Mad Dog (2017)
Regie: Daniel H. Forer | Cast: Daniel H. Forer, Mike Francesa, C.J. Pepe, Chris 'Mad Dog' Russo
Mike and the Mad Dog was een radioshow die 19 jaar lang enorm scoorde op de Amerikaanse radio. Dat is bijzonder, want presentatoren Mike Francesa en Chris Russo dachten nog geen 19 dagen met elkaar radio te gaan maken.

NieuwsFilm

meest populair