'Moon Knight' herhaalt de fout van Thanos

'Moon Knight' herhaalt de fout van Thanos

De hypocrisie is groot.

Een aflevering nadat Moon Knight de schurk Arthur Harrow introduceerde, blijkt de slechterik al de hypocrisie van Thanos in Avengers: Endgame dunnetjes overgedaan te hebben.

Hoewel er niet direct naar Thanos gerefereerd is in Moon Knight, is er een duidelijke verbinding tussen de ideologie van zowel Thanos als Arthur Harrow. Beiden zijn mannen met principes (zeggen ze), en beiden (zeggen ze) willen de wereld redden van zichzelf.

Moon Knight-slechterik
Pas tegen het einde van de Infinity Saga werd duidelijk welke motieven Thanos had. hij zocht manieren om stabiliteit naar het universum te brengen door de helft van al het leven uit te roeien. Alleen zo zouden de grondstoffen en levende wezens in balans kunnen zijn.

Arthur wil pijn en lijden uit de wereld halen en doet dat met behulp van de staf van Ammit en zijn tatoeage van een weegschaal.

Hij zegt dit te doen alleen als mensen echt kwaadaardig zijn. Maar al in aflevering 2 van Moon Knight doet hij het anders, want hij vermoordt een onschuldige man op straat. Het laat zien hoe schurken in het MCU allemaal enorm hypocriet kunnen zijn.

In het geval van Thanos verraadde hij zijn toewijding aan het willekeurig vermoorden van de helft van alle volkeren door alle vluchtelingen van Asgard die hij maar kon vermoorden te doden. Arthur doodt een onschuldige man.

Oftewel: beiden zijn enorm hypocriet!

NieuwsFilm

meest populair