Schokkende onthulling in 'Moon Knight': wat is er aan de hand?

Schokkende onthulling in 'Moon Knight': wat is er aan de hand?

Let op: bevat spoilers!

Let op: dit artikel bevat SPOILERS voor de nieuwe aflevering van Moon Knight.

De Egyptische goden van Moon Knight blijken Khonshu in het verleden verbannen te hebben. Aflevering 2 van de serie geeft een kleine tease van waarom dit gebeurd is.

Moon Knight verkent de Egyptische mythologie en hun goden. Zo was er een referentie naar de Ennead, een machtige groep van negen goden die de rest leiding geven. Na wat teases duikt de tweede aflevering van Moon Knight nog iets dieper in de mythologie. Zo leren we over de relatie van Marc Spector met Khonshu en hoe de maangod verbonden is aan de andere Egyptische goden.

Moon Knight
De serie Moon Knight onthult dat Khonshu verbannen was door de Egyptische goden. Waarom?

Nou, daar zijn al wat hints naar. Khonshu blijkt namelijk te veel betrokkenheid gehad te hebben bij de mensheid en het verloop van onze geschiedenis.

Khonshu houdt niet van de scheiding die aangebracht is tussen de uitdagingen van de mensheid en het leven van de Egyptische goden die in een heel eigen 'rijk' leven. Hij wil rechtvaardigheid brengen naar de wereld en dat doen via zijn Avatars. Ook brengt hij wraak naar eenieder van wie hij denkt dat deze persoon het verdient.

Dat is ook wat Khonshu van Marc vraagt in Moon Knight.

De vraag is natuurlijk wel hoe Khonshu nog altijd krachten heeft, terwijl hij verbannen is door de andere Egyptische goden. En hoe zit het eigenlijk met zijn Avatars, waren er daar meer van door de jaren heen?

NieuwsFilm

meest populair