Hoe spierbundel Mark Wahlberg in zes weken tijd moddervet werd

Hoe spierbundel Mark Wahlberg in zes weken tijd moddervet werd

De acteur moest gigantisch veel bijkomen voor 'Father Stu'

Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal, waarin Mel Gibson het had over zijn nieuwe film Father Stu, toen hij werd gevraagd naar het Will Smiths woede-uitbarsting tijdens de Oscars. Daar wilde de acteur het echter liever niet over hebben, aangezien hij enkel en alleen de film wil promoten, waarin Mark Wahlberg ook te zien is. Laatstgenoemde laat zich nu eveneens uit over de film.

Hoewel Wahlberg in geweldige films was te zien zoals The Fighter en The Departed, speelt hij eigenlijk altijd wel weer een spierbundel. In Father Stu is dat niet anders. In het waargebeurde verhaal speelt hij een bokser, die na een vreselijk ongeluk besluit om priester te worden. In het begin van de film is hij dan ook behoorlijk stevig, maar voor het tweede deel moest hij gigantisch bijkomen!

Volvreten
De 50-jarige acteur deelt graag kiekjes en filmpjes op zijn Instagram-pagina van zijn keiharde 'work-outs', maar moest de krachttraining even laten voor wat het was om zo snel mogelijk bij te komen. In zes weken tijd moest hij namelijk zo'n 15 kilo bijkomen en daar ging hij heel ver voor.

Zo zegt Wahlberg: "Ik begon met zo'n 7000 calorieën per dag voor de eerste twee weken. De vier weken daarna deed ik hier nog een schepje bovenop, namelijk 11.000 calorieën per dag. Het enige leuke was de eerste maaltijd van de dag, maar daarna moet je je echt volduwen terwijl je nog vol zit. Op mijn leeftijd is het eigenlijk ook echt niet gezond om in zo'n korte tijd zoveel bij te komen".

'Gezond'
Toch wilde Wahlberg proberen dit zo gezond mogelijk te doen. Zo vervolgt de acteur: "Ik lag niet op de bank pizza en ijs te eten ofzo. Ik wilde proberen het 'goed' te doen. Ik at gewoon gigantisch veel eieren, spek, aardappelen, steaks, rijst en dronk bij elke maaltijd een glas olijfolie".

"De eerste twee weken waren eiwitrijk, de twee weken daarna veel koolhydraten en de laatste twee weken gigantisch veel zetmeel, om zo opgeblazen mogelijk te worden. Het was niet altijd even leuk... Er is niets erger dan wan wanneer je al vol zit opnieuw te eten. Maar het resultaat 'mag er zijn', ik ben trots op de film".

Belangrijk
Wahlberg vindt het dan ook een belangrijk verhaal en hij vindt het mooi dat hij dit mocht delen met Gibson: "Wij hebben allebei een moeilijke jeugd gehad. We waren allebei lange tijd op zoek naar onze roeping, en ik denk dat we beiden terechtkwamen op een plek waar we meer goed konden doen en God wilden dienen".

"Het doel van de film is dan ook om mensen samen te brengen en het promoten van een boodschap van hoop en geloof. Ik ben gezegend met een gelukkig leven, maar ik vergeet zeker niet waar ik vandaag kwam. Het gaat er voor mij dan ook om om iets terug te doen en te geven door hopelijk meer betekenisvolle dingen te kunnen gaan doen. Dit is een stap in die richting!"

NieuwsFilm

meest populair