Disney gaat Jar Jar Binks een tweede kans geven met bizarre 'Star Wars/Avatar' crossover

Disney gaat Jar Jar Binks een tweede kans geven met bizarre 'Star Wars/Avatar' crossover

Verdient het personage dit?

Hij was voor vele Star Wars-fans een groot minpunt aan de prequel-trilogie, de Gungan Jar Jar Binks met de stem van Ahmed Best.

Nadat hij (tot grote irritatie) prominent aanwezig was in The Phantom Menace (1999) werd zijn rol drastisch verkleind in de beide vervolgen Attack of the Clones (2002) en Revenge of the Sith (2005).

Nu heeft echter niemand minder dan geestelijk vader George Lucas op social media onthuld dat we het personage heel snel terug gaan zien, namelijk in één van de aanstaande Avatar-sequels van James Cameron.

In de verklaring zegt Lucas onder andere: "James en ik troffen elkaar in een restaurant en raakten aan de praat. Ik vertelde hem dat ik een enorme fan was van de 'Avatar'-franchise en hij vertelde op zijn beurt dat hij op zoek was naar een komische noot voor de films. Dat was het moment dat ik besloot om Jar Jar weer van stal te halen. Omdat ik nog steeds van hem hou en hem al twintig jaar een tweede kans wil geven."

In theorie is dit natuurlijk best mogelijk, omdat de planeet Pandora zich eveneens in 'a galaxy far, far away...' bevindt, maar een opmerkelijke keuze van eindverantwoordelijke Walt Disney Studio's is het wel.

Wie weet hoe het uitpakt, wellicht dat Jar Jar Binks beter tot zijn recht komt tussen de blauwe Na'vi. Het is nog niet bekend of hij zijn opwachting gaat maken in Avatar 3, 4 of 5. We gaan het zien in 2024, 2026 of 2028.

Benieuwd naar het officiële statement van Lucas? Lees zijn volledige bericht op zijn Twitter-pagina door hier te klikken.

NieuwsFilm

meest populair