Is 'Moon Knight' wel verbonden met het MCU? De makers geven antwoord

Is 'Moon Knight' wel verbonden met het MCU? De makers geven antwoord

Moon Knight heeft slecht beperkte connecties met de franchise.

De producent van Moon Knight legt uit waarom de serie geen verbinding heeft met de rest van het Marvel Cinematic Universe en lost meteen een twijfel bij fans op. Die waren er even bang voor dat de serie zich helemaal niet in het MCU af zou spelen.

Dat laatste klopt gelukkig niet, maar desalniettemin zitten er nauwelijks grote connecties met het MCU in de serie Moon Knight. We volgen Marc Spector, oorlogsveteraan en huurling. Hij raakt betrokken in een gevaarlijke strijd met kwaadaardige machten nadat hij een pact maakt met een Egyptische maangod.

Moon Knight-serie
Moon Knight gaat 30 maart van start op Disney+ en wordt zeer positief ontvangen. De serie is volgens sommige critici misschien wel de beste toevoeging aan het MCU tot nu toe.

Dat komt deels ook doordat deze zo los staat van de rest. Uitvoerend producent Grant Curtis legt uit waarom:

"Het was narratief echt een kans. We hadden het over de decennia aan comics die gepubliceerd zijn, en al die decennia aan verhalen. Dan realiseer je je dat het helemaal niet zo sterk verbonden hoeft te zijn aan de rest van het Marvel Cinematic Universe, om goed het verhaal van Marc Spector / Steven Grant / Moon Knight te vertellen. Het is meer een kans om de beste karakterstudie die maar mogelijk is te vertellen. Dat is ook waardoor het verhaal van Marc Spector zo lang door kon gaan, door focus te leggen op dat personage en echt alleen dat personage."

Moon Knight is vanaf vandaag te zien op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair