Daredevil met minder geweld en bloed? Kan best volgens acteur Charlie Cox

Daredevil met minder geweld en bloed? Kan best volgens acteur Charlie Cox

Charlie Cox heeft alle vertrouwen in Marvel.

Wie Daredevil of Jessica Jones wil kijken op Netflix, komt tegenwoordig bedrogen uit. De Marvel-series zijn namelijk allemaal van de streamingdienst verdwenen en verhuizen naar Disney Plus. Daredevil-vertolker Charlie Cox hoopt dan ook dat het avontuur van zijn held nu op dat platform wordt vervolgd.

Bekijk de afbeelding
De Marvel-series op Netflix onderscheidden zich vooral doordat deze voor volwassenen waren gemaakt. In Nederland kunnen Disney Plus-abonnees dankzij Star films en series voor met een hoge kijkwijzer bekijken.

Dat is in Amerika anders. Daar moet men voor alle content die niet past bij het familievriendelijke karakter van Disney naar Hulu of andere kanalen.

Toch gaat dat nu veranderen. Disney heeft namelijk bekendgemaakt dat alle Marvel-series die voorheen op Netflix stonden gewoon naar Disney Plus komen.

Deze stap markeert niet alleen een flinke koerswijziging voor de streamingdienst, maar lijkt ook te bevestigen dat de avonturen van Daredevil en The Punisher zich in het Marvel Cinematic Universe afspelen.

Daredevil nu familievriendelijk?
Hoewel het gezien deze aankondiging van Disney niet nodig lijkt om eventuele toekomstige seizoenen van The Defenders-series familievriendelijker te maken, zou acteur Charlie Cox, die Matt Murdock alias Daredevil vertolkt, daar wel voor open staan.

"Het team van Marvel weet heus wel hoe ze dat voor elkaar kunnen krijgen. Ik ben een enorme fan, dus ik zou ze niet onderschatten. Als ze een minder heftige versie van Daredevil willen maken, dan zal ik ze absoluut steunen in het vinden van een manier om dat te doen op een dusdanige wijze dat alles in lijn blijft met de eerdere seizoenen", vertelt hij in een interview met Comicbook.com.

"En ja dan is er misschien een beetje minder bloed te zien of weet ik veel wat, maar daar kan ik prima mee leven".

Toch is hij niet helemaal overtuigd van een familievriendelijke versie van Daredevil. "Het valt denk ik niet ontkennen dat een personage als Spider-Man beter in zo'n wereld past. Daredevil is nou een personage dat met meer volwassen thema's omgaat, zoals geloof en vrouwen. Dat hoort echt wel bij hem".

NieuwsFilm

meest populair