De 20 tofste foto's uit 'The Lord of the Rings: The Rings of Power' en wat ze betekenen

De 20 tofste foto's uit 'The Lord of the Rings: The Rings of Power' en wat ze betekenen

We analyseren de trailer van The Lord of the Rings: The Rings of Power.

The Lord of the Rings: The Rings of Power onthulde vorige week z'n eerste foto's en afgelopen nacht ook de eerste trailer. Het werd een 60 seconden durende Super Bowl teaser trailer, waar Prime Video 10 miljoen dollar voor betaald heeft.

De trailer laat de grootse schaal en prachtige productiewaardes meteen zien. Maar welke locaties zien we, wat zeggen de beelden over het verhaal en de personages? Dat zetten we allemaal voor je op een rij! Hieronder eerst nog de trailer:



Elfenhoofdstad: Lindon
Het eerste beeld is van een schip dat een haven binnenvaart en dat is vermoedelijk de elfenhoofdstad Lindon. Dat was het thuis van High King Gil-Galad, vroeg in de Tweede Era opgericht. Wie het standbeeld is dat je ziet is niet zeker.


Bekijk de afbeelding

'Gevleugelde' nomaden
Een van de vreemdste shots is een tweetal mannen die over grassige hooglanden lopen met grote geweien op hun rug. Wat ze doen is niet zeker, maar het tweetal lijkt een stel jagers dat de neppe vleugels gebruikt om te jagen.


Bekijk de afbeelding

Markella Kavenagh als een Harfoot
Hobbits hebben weinig betekend in de Tweede Era. Maar de vroege hobbits, ook wel de Harfoot, zijn wel te zien in de televisieserie. Zij zijn geheimzinnige en geïsoleerd levende wezens. Maar Kavenagh's personage lijkt die regels te gaan verbreken, op zoek naar een nieuw een beter thuis. Wellicht de Shire?


Bekijk de afbeelding

Galadriel (Morfydd Clark) beklimt een berg)
Het volgende beeld is van de toekomstige vrouwe van Lothlórien die een berg beklimt. We zien weer dat ze een gehard krijgster is, en eentje die gedurfde waaghalzerij uithaalt.


Bekijk de afbeelding

Halbrand (Charlie Vickers) uit Númenor?
Halbrand wordt omschreven als iemand die vlucht voor zijn verleden. We zien hem op de Sundering Seas, waarmee het er alle schijn van heeft dat hij komt uit Númenor.


Bekijk de afbeelding

Arondir de elf
Arondir (Ismael Cruz-Córdova) lijkt een elf te zijn die behoorlijk sterk is met de pijl en boog. Arondir is verstrengeld in een verboden romance met een mensenvrouw.


Bekijk de afbeelding

Groter kwaad
Een van de shots laat een vuurbol zien die door de lucht gaat. Hij gaat te recht om een gekatapulteerd te zijn of iets dergelijks. Wie weet is het een hint naar meer duister, iets van Sauron, of de overgebleven Balrogs van Morgoth?


Bekijk de afbeelding

High King Gil-Galad (Benjamin Walker)
We zien Galadriel en Elrond, maar het heeft er alle schijn van dat we ook de belangrijkste elf van allemaal gaan zien, Gil-Galad, die ogenschijnlijk hieronder gespeeld wordt door Benjamin Walker. Gil-Galad heerste over Lindon tijdens de Tweede Era.


Bekijk de afbeelding

Galadriel trekt ten strijde
We zien hieronder een foto van Galadriel die te paard ten strijde trekt. Tegen wie is niet duidelijk, maar de kans is groot dat ze strijdt tegen de overgebleven krachten van Morgoth, die nog leven in de Tweede Era. Een strijd die gemotiveerd is door het verlies van haar broers die om het leven kwamen in de gewapende strijd of gevangen en gemarteld werden door Sauron.


Bekijk de afbeelding

De trollen van Midden-Aarde
Hieronder zie je Kip Chapman iemand spelen, hij lijkt een elf te zijn, maar het is niet zeker. Wel is zeker dat een van de wezens waarmee hij vecht, een trol is! En het is een vroeg schepsel, want hij lijkt niet zo op de latere trollen die we zagen in de films van Peter jackson.


Bekijk de afbeelding

Een elfen-ceremonie
De beelden lijken enorm op Rivendell, dat nog niet bestaat in de tijd dat de serie zich afspeelt. De kans is groot dat we Lindon zien. Verder zie je Gil-Galad, een zwartharige man en een blonde vrouw ernaast.


Bekijk de afbeelding

Prince Durin IV!
De eerste dwerg die we zien is Durin IV, gespeeld door Owain Arthur. Hij wordt later koning en vecht mee tijdens de Last Alliance of Elves and Men. Zou het kunnen dat de serie meerdere tijdlijnen volgt?


Bekijk de afbeelding

Robert Aramayo als Elrond
We krijgen ook een goede blik op Elrond, die dient onder Gil-Galad en omschreven wordt als "politiek ambitieus". Uiteindelijk leidt dat allemaal tot het oprichten van Rivendell.


Bekijk de afbeelding

Sophia Nomvete is Disa
Een prinses van Khazad-Dûm: Disa. Zij is de eerste vrouwelijke dwerg die je ziet in de serie:


Bekijk de afbeelding

Halbrand checkt de oren van Galadriel
De twee ontmoeten elkaar tijdens een verschrikkelijke storm op zee. Halbrand lijkt hier de vorm van de oren van Galadriel te controleren, wat vermoedelijk leidt tot wantrouwen.


Bekijk de afbeelding

Nog meer dwergen
We zien hieronder nog meer dwergen, waaronder Durin IV die een rots doormidden klieft, omringd door een stel andere grijze dwergen.


Bekijk de afbeelding

Magie in Midden-Aarde
Vuurmagie lijkt helemaal het ding te zijn in Midden-Aarde, want we zien een man op een vuurstapel, terwijl de vlammen onnatuurlijk om hem heen bewegen.


Bekijk de afbeelding

Een slaaf uit Númenor?
De trailer laat heel kort een flits zien van een personage dat me teen lange bijl in hand door de lucht springt. Wie het is weten we niet, maar hij is geketend. Sauron wist in de nadagen van Númenor de eilandbewoners ervan te overtuigen andere volken van Midden-Aarde te onderdrukken, dus wie weet is het zo verbonden?


Bekijk de afbeelding

Elfen versus Orcs
Een shot dat een keihard gevecht laat zien tussen elfen in gouden harnassen versus orcs in duister ijzer:


Bekijk de afbeelding

Wiens hand is dit?
Dan is er een laatste shot, van twee handen die elkaar aanraken. Wellicht is de hand met het aura die van Sauron, die hier de vorm van Annatar aanneemt en er prachtig uitziet. Maar de kans is ook dat het bijvoorbeeld Olórin, de oorspronkelijke vorm van Gandalf is, die voor die tijd onopgemerkt leefde tussen de elfen van Valinor?


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair