Forse klap voor Netflix: alle eigen Marvel-televisieseries verdwijnen

Forse klap voor Netflix: alle eigen Marvel-televisieseries verdwijnen

Alle content gaat weg.

Disney maakt binnenkort bekend wat het nieuwe streamingthuis zal worden voor de Marvel Television-series rond Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Punisher en Iron Fist van Netflix. De series verdwijnen op 28 februari definitief van die streamingdienst.

De zes series waren allemaal gemaakt als een samenwerking tussen Netflix en Marvel Television. Die samenwerking werd in 2013 gelanceerd en leidde tot zes series, waarvan The Defenders er eentje was waarin de verschillende 'street level' superhelden samenkwamen om het tegen een gezamenlijke vijand op te nemen.

Netflix-series verdwijnen
In 2018 gingen heel wat fans er nog van uit dat Marvel en Netflix nog wel even zouden samenwerken, maar in rap tempo werden alle series die ze samen gemaakt hadden geannuleerd. Toen bleek ook dat Disney een eigen streamingdienst zou lanceren, dat het thuis is van onder meer Star Wars en ook Marvel Studios-content.

Na het cancellen van de series, bleek dat de revival van de contracten van castleden een mogelijkheid was voor Disney, maar een contractuele clausule maakte dat op korte termijn niet mogelijk.

Na twee jaar wachten verliep echter ook die clausule, maar bleven de series op Netflix staan. Fans hadden dan ook verwacht dat ze daar op te zien zouden blijven, maar dat loopt nu dus anders.

In de Verenigde Staten wordt nu nog getwijfeld tussen Hulu en Disney+ als nieuw thuis voor de series. Hier in Nederland kan je ervan uitgaan dat de shows allemaal naar Disney+ komen.

NieuwsFilm

meest populair